Καθηγητής εντοπίστηκε νεκρός! Τον έψαχναν οι συνάδελφοι καθηγητές του Πανεπιστημίου

Καθηγητής εντοπίστηκε νεκρός! Τον έψαχναν οι συνάδελφοι καθηγητές του Πανεπιστημίου

Φοιτητικές Ειδήσεις: Θρήνος! Αναπάντεχος χαμός του αγαπημένου καθηγητή και κοσμήτορα της Σχολής! Νεκρός εντοπίστηκε την Παρασκευή, στο σπίτι του στην Άρτα, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου, καθηγητής, Κοσμήτορας του Τμήματος Γεωπονίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αναστάσιος Τσίνας.

Ο 58χρονος καθηγητής δεν είχε δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες ημέρες, δεν εμφανίστηκε στη Σχολή και δεν απαντούσε στα τηλέφωνα, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί του να ενημερώσουν τις αστυνομικές αρχές. Έτσι η αστυνομία μετέβη στην οικία του, όπου βρέθηκε νεκρός, πιθανότατα από φυσικά αίτια. Σαφείς απαντήσεις αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.


Ο Αναστάσιος Τσίνας ήταν πτυχιούχος και διδάκτορας του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ και ήταν καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου, με γνωστικό αντικείμενο «Παθολογία Αγροτικών Ζώων και Κτηνιατρική Φαρμακολογία».

Από τον Φεβρουάριο 2013 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2017 υπήρξε Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου με αρμοδιότητες Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Προσωπικού, Σπουδαστικής Μέριμνας & Κτηριακών Εγκαταστάσεων. Από 1ης Δεκεμβρίου 2017 έως 30ης Σεπτεμβρίου 2018 ήταν ο νέος Πρύτανης του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου.

Κοσμήτορας του Τμήματος Γεωπονίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αναστάσιος Τσίνας

Θρήνος στη Σχολή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΡΗΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΟΥ 

Ο αναπάντεχος χαμός του αγαπημένου καθηγητή και κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αναστάσιου Τσίνα, σκέπασε με θλίψη όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία της Ηπείρου. Το Τμήμα μας από σήμερα είναι πιο φτωχό σε ευγένεια, πάθος, γνώση, συναίσθηση, επάρκεια, εγκαρδιότητα και δυναμισμό. 

Η ευγενική φυσιογνωμία με το χαμόγελο και την μειλίχια και πειστική φωνή που κατάφερνε να ηρεμεί και να κερδίζει την εμπιστοσύνη όλων, θα λείψει τόσο από τους συναδέλφους του όσο και από τους φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας που με ζήλο και αυταπάρνηση υπηρέτησε για πάνω από 20 χρόνια σε όλες τις βαθμίδες των διοικητικών θέσεων. 

Το πλούσιο ερευνητικό και διδακτικό του έργο αλλά και η σπουδαία διοικητική προσφορά του εκλιπόντα, με αποκορύφωμα την ένταξη του ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους απόφοιτους του τμήματος Γεωπονίας, αποτελούν παρακαταθήκες που θα κρατούν άσβεστη την μνήμη του στο μυαλό και στις καρδιές όλων μας. Η προσωπικότητα του ισχυρή, η ευστροφία του στην επίλυση θεμάτων και το συναισθηματικό του δέσιμο με όλα τα μέλη του Τμήματος και τους φοιτητές ήταν το αποκορύφωμα των διοικητικών του ικανοτήτων. 

Καλό σου ταξίδι συνάδελφε, δάσκαλε και φίλε Τάσο.

..

Συλλυπητήρια ΕΛΜΕΠΑ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΕΛΜΕΠΑ για τον θάνατο του Αναστασίου Τσίνα

Οι Πρυτανικές Αρχές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου πληροφορήθηκαν με ιδιαίτερη θλίψη την εκδημία του εξαίρετου συναδέλφου Αναστασίου Τσίνα, Καθηγητή και Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο πρόωρος και αιφνίδιος χαμός του αγαπητού συναδέλφου, συνεργάτη και συναγωνιστή, αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Ο Τάσος Τσίνας υπήρξε εξαίρετος πανεπιστημιακός δάσκαλος, με έντονη ακαδημαϊκή και κοινωνική παρουσία. Ήταν από τους πρωτεργάτες της ενιαιοποίησης του χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης και εργάστηκε με μεγάλη επιτυχία για την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Υπήρξε μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την περίοδο 2018-2019 με αντικείμενο τη διερεύνηση των προοπτικών ανάπτυξης του τότε ΤΕΙ Κρήτης, το πόρισμα της οποίας οδήγησε στην ίδρυση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου τον Μάϊο του 2019. Η συμβολή του Τάσου Τσίνα στην εξέλιξη αυτή ήταν πολύ μεγάλη και η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου μας θα τον θυμάται με σεβασμό.

Ο Τάσος Τσίνας ήταν επίσης αφοσιωμένος διεκδικητής της απόκτησης επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους πτυχιούχους των «νέων» Τμημάτων Γεωπονίας της χώρας με τον αγώνα του να δικαιώνεται οριστικά τον Απρίλιο του 2023 προς όφελος χιλιάδων νέων αποφοίτων.

Η απώλεια του Τάσου Τσίνα είναι πάρα πολύ μεγάλη για την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τους οικείους του και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr