Απόφαση Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ελάχιστη και ανώτατη διάρκεια φοίτησης για τους φοιτητές των πρώην ΤΕΙ

Απόφαση Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ελάχιστη και ανώτατη διάρκεια φοίτησης για τους φοιτητές των πρώην ΤΕΙ

Με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Για τους προπτυχιακούς φοιτητές που εξετάζονται επιτυχώς στα απαιτούμενα για τη λήψη πτυχίου υποχρεωτικά και επιλεγόμενα μαθήματα του πρώτου κύκλου σπουδών του Τμήματος Τ.Ε.Ι. εισαγωγής τους και οι οποίοι επιλέγουν να παρακολουθήσουν επιπλέον μαθήματα από το πρόγραμμα σπουδών Τμήματος Πανεπιστημίου, στο οποίο μπορούν να ζητήσουν να ενταχθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4589/2019, και να λάβουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, η ελάχιστη χρονική διάρκεια φοίτησης ορίζεται με Πράξη του Προέδρου, ύστερα από απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος, που εγκρίνεται από τη Σύγκλητο, με την οποία καθορίζονται και τα επιπλέον μαθήματα.


Για τους ίδιους φοιτητές η ανώτατη χρονική διάρκεια φοίτησης ορίζεται, με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος, ως το παραγόμενο αποτέλεσμα του τύπου ν+(ν/2) με στρογγυλοποίηση προς τον αμέσως μεγαλύτερο ακέραιο (όπου ν, τίθεται ο αριθμός των επιπλέον εξαμήνων φοίτησης που ορίζονται για τη λήψη πτυχίου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης).

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ειδικότερα, για τα Προγράμματα, στα οποία η ελάχιστη διάρκεια φοίτησης είναι δύο εξάμηνα, η ανώτατη διάρκεια φοίτησης ορίζεται ως το παραγόμενο αποτέλεσμα του τύπου 2ν (όπου ν, τίθεται ο αριθμός των επιπλέον εξαμήνων φοίτησης που ορίζονται για τη λήψη πτυχίου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης).

Οι φοιτητές, οι οποίοι έχουν υπερβεί την ελάχιστη χρονική διάρκεια φοίτησης, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022 - 2023, διαθέτουν για την ολοκλήρωση των σπουδών τους χρόνο ίσο προς την ελάχιστη χρονική διάρκεια φοίτησης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr