Σε διδάκτορα του ΤΕΠΑΕΣ το φετινό Καυταντζόγλειο Βραβείο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σε διδάκτορα του ΤΕΠΑΕΣ το φετινό Καυταντζόγλειο Βραβείο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Απονεμήθηκε στον διδάκτορα του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Αλέξανδρο Καπανιάρη το «Καυταντζόγλειο Βραβείο» από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η βράβευση αφορά το έργο «Ψηφιακή Λαογραφία και Εκπαίδευση: Εμπλουτισμένα Μέσα και Καινοτόμες Προσεγγίσεις στη Διδακτική του Λαϊκού Πολιτισμού» από τις εκδόσεις ΗΡΑ που αποτελεί τη  διδακτορική διατριβή που πραγματοποίησε στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με επιβλέπουσα την Καθηγήτρια Λαογραφίας και Φύλου του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. Π κ. Μαρία Γκασούκα. Η βράβευση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και για το Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. αλλά και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.


Το «Καυταντζόγλειο Βραβείο», ως γνωστόν, αφορά τη βράβευση επιστημονικού έργου πραγματευομένου περί της Ιστορίας, Φιλοσοφίας, Φιλολογίας, Λαογραφίας, Αρχαιολογίας του αρχαίου, βυζαντινού, μεσαιωνικού ελληνισμού ή Ιστορίας της Νεωτέρας Τέχνης, γραμμένου σε καθαρεύουσα ή απλή δημοτική».

Να σημειώσουμε πως στο συγκεκριμένο του πόνημα ο συγγραφέας διερευνά  ένα καινούργιο πεδίο της λαογραφίας, αυτό της ψηφιακής λαογραφίας (e-folklore ή digital folklore) σε σχέση με την εκπαίδευση και την παραγωγή ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού.

Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, τα διαδραστικά μέσα του διαδικτύου και οι εμπλουτισμένες ψηφιακές διδασκαλίες αποτελούν βασικά στοιχεία αυτής της νέας προσέγγισης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr