Φιλοσοφική Αθηνών: Προχωρούν σε κατάληψη για 7η εβδομάδα

Φιλοσοφική Αθηνών: Προχωρούν σε κατάληψη για 7η εβδομάδα

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Εκ νέου συνέχιση της κατάληψης στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ) αποφάσισαν οι φοιτητές, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα», μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε ο φοιτητικός σύλλογος σήμερα Τρίτη 20/02. Η διαβούλευση του πολυνομοσχεδίου για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια ολοκληρώθηκε και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση και ψήφιση του.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, η σχολή θα τελεί υπό κατάληψη μέχρι την άλλη Τρίτη 27/02. 


Να αναφερθεί πως οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ανά τη χώρα συνεχίζουν να βρίσκονται σε κλοιό γενικών συνελεύσεων ενόψει του Νομοσχεδίου για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια!

Μεταξύ άλλων οι φοιτητές αποφάσισαν:

  • κατάληψη μέχρι την επόμενη Τρίτη 27/02, μετά από την μαζική Γενική Συνέλευση.
  • συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 22/2 και μετά συντονισμός των φοιτητικών συλλόγων

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα «Φοιτητικά Νέα» θα σας μεταδώσουν, εδώ, με Συνεχή Ενημέρωση, τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων όλων των Πανεπιστημίων, μείνετε συντονισμένοι!

Αποτελέσματα της Γ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου:

Ενημέρωση ΕΚΠΑ για την εξεταστική / Αποκτά εφεδρικούς servers εκτός έδρας

Το Συμβούλιο Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α. εκφράζει την ικανοποίησή του και συγχαίρει όλους όσοι συντελούν στη διεξαγωγή των εξετάσεων υπό τις παρούσες, πολύ δύσκολες συνθήκες. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Καθηγητή κ. Ευστάθιο Ευσταθόπουλο, ο οποίος συντονίζει τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Η απολύτως θετική αυτή εικόνα δεν αναιρείται από μεμονωμένες έκνομες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως αυτή της ωριαίας διακοπής λειτουργίας του Server του Πανεπιστημίου, που δίνουν αφορμή για άστοχες και άδικες αναφορές σε μέσα ενημέρωσης. Το Ε.Κ.Π.Α., παρά την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωσή του, προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο, όπως προκύπτει και από την πολύ υψηλή θέση που κατέχει στις διεθνείς αξιολογήσεις.

Από σήμερα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενισχύει τις δυνατότητές του για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό, με την προσθήκη επιπλέον εφεδρικών υποδομών εκτός έδρας. Κρίσιμα πληροφοριακά συστήματα που επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία του πανεπιστημίου πλέον λειτουργούν με ρυθμίσεις αυτόματης μεταγωγής σε αυτές τις εφεδρικές υποδομές (failover). Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους όσοι δούλεψαν σκληρά την τελευταία εβδομάδα για να υλοποιηθεί ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα σε χρόνο ρεκόρ. Η λειτουργία των υπηρεσιών αυτών είναι πλέον πολλαπλά διασφαλισμένη.

Συμβούλιο Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α.

Τι είναι το Failover: Το Failover είναι ένας εφεδρικός τρόπος λειτουργίας που μεταβαίνει αυτόματα σε βάση δεδομένων, διακομιστή ή δίκτυο αναμονής, εάν το κύριο σύστημα αποτύχει ή τερματιστεί η λειτουργία του για servicing. Το Failover είναι μια εξαιρετικά σημαντική λειτουργία για κρίσιμα συστήματα που απαιτούν πάντα ενεργή προσβασιμότητα.

Η παραπάνω απόφαση για την προσθήκη επιπλέον εφεδρικών υποδομών εκτός έδρας έρχεται μετά το σαμποτάζ στο server του ΕΚΠΑ.

Τι είχε ανακοινώσει η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ στις 15.02.2023

Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. ενημερώνει ότι σε όσες Σχολές και Τμήματα δεν είναι δυνατή η διενέργεια των εξετάσεων δια ζώσης, με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου (31/01/2024) διενεργούνται σε αυτές εξ αποστάσεως εξέταση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί επιτυχώς οι εξετάσεις μεγάλου αριθμού μαθημάτων του εξαμήνου σε πολλά Τμήματα.

Αναφορικά με περιστατικό διακοπής, για περίπου μία ώρα, στη λειτουργία του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (12.02.2024), που προκάλεσε την αναβολή των εξετάσεων σε έξι μαθήματα, έχουν εκκινήσει όλες οι διοικητικές διαδικασίες διερεύνησης του περιστατικού για την απόδοση ευθυνών. Οι απαξιωτικοί σχολιασμοί και αναφορές στο εμβληματικό Ε.Κ.Π.Α. και η στόχευση συγκεκριμένου Αντιπρύτανη, υποκρύπτουν βαθύτερα κίνητρα απαξίωσης του δημόσιου πανεπιστημίου. Η Σύγκλητος ομόφωνα καταδίκασε την μάταιη προσπάθεια μείωσης του Ε.Κ.Π.Α. και του ακαδημαϊκού του προσωπικού από όπου και αν προέρχεται.

Ως απάντηση στις συκοφαντικές αναφορές κατά του Ε.Κ.Π.Α., επισημαίνουμε την πολύ πρόσφατη εκπληκτική άνοδο του, καθώς το Ε.Κ.Π.Α. εμφανίζεται πλέον στα 90 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου και στα 16 καλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε από έγκυρη διεθνή λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων. Επιπλέον, υπεγράφησαν δύο συνεργασίες του Ε.Κ.Π.Α. με τα κορυφαία Πανεπιστήμια του Harvard, Η.Π.Α, και της Σορβόννης, Γαλλία, οι οποίες θα συσφίξουν τις σχέσεις των Πανεπιστημίων σε επίπεδο ανταλλαγής φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού καθώς επίσης και οργάνωσης και λειτουργίας κοινών εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων.

Αυτό το κορυφαίο Ε.Κ.Π.Α. αναγνωρίζει η Ελληνική κοινωνία.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr