Υπό κατάληψη η λέσχη σίτισης στο ΕΚΠΑ "για την άθλια κατάσταση" / ΕΙΚΟΝΕΣ

Υπό κατάληψη η λέσχη σίτισης στο ΕΚΠΑ "για την άθλια κατάσταση"

Πραγματοποιήθηκε σήμερα κατάληψη του Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ, καθώς και Φοιτητικών Συλλόγων της Σχολής Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ στο ταμείο της σίτισης. Την ώρα που ο υπουργός Παιδείας μας μιλάει για ένα ψηφιακό σύγχρονο Πανεπιστήμιο, οι φοιτητές τρώμε μπαγιάτικο ψωμί. Την ώρα που μας μιλά για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των σπουδών μας, εμείς βλέπουμε πιάτα με αποφάγια στοιβαγμένα, γιατί δεν προλαβαίνουν οι λιγοστοί υπάλληλοι να τα μαζεύουν. Τέτοιες εικόνες μας έβρισκαν και θα μας βρίσκουν απέναντι, αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» ο Χάρης Μπον Πρόεδρος Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού ΕΚΠΑ.

Η Απόφαση των Φοιτητικών Συλλόγων φιλοσοφικής. Μαθηματικού, Γεωλογικού: 


«Για την άθλια κατάσταση στην λέσχη της Πανεπιστημιουπολης: Η σίτιση που προσφέρεται σε φοιτητές, ερευνητές και εργαζόμενους της Πανεπιστημιούπολης είναι υποβαθμισμένη! Η ποιότητα του φαγητού είναι συνήθως πολύ χαμηλή, η ποσότητα δεν αρκεί ειδικά όσο φτάνουμε προς το τέλος του ωραρίου, κόβονται πιάτα και η αναμονή για έναν πιάτο φαγητό είναι τεράστια. Την ίδια στιγμή, η εργολαβική εταιρεία κερδίζει εκατομμύρια από τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το ΕΚΠΑ. Την ώρα που ο υπουργός Παιδείας μας μιλάει για ένα ψηφιακό σύγχρονο Πανεπιστήμιο, οι φοιτητές τρώμε μπαγιάτικο ψωμί. Την ώρα που μας μιλά για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των σπουδών μας, εμείς βλέπουμε πιάτα με αποφάγια στοιβαγμένο, γιατί δεν προλαβαίνουν οι λιγοστοί υπάλληλοι να τα μαζεύουν.

Τέτοιες εικόνες μας έβρισκαν και θα μας βρίσκουν απέναντι. Έξω οι εργολάβοι από τα ιδρύματα μας. Αλήθεια, που πάνε όλα αυτό τα εκατομμύρια που παίρνει από το ΕΚΠΑ ο εργολάβος; Σίγουρα όχι στους εργαζόμενους που είναι λίγοι και χωρίς δικαιώματα. Ποιος φέρει την ευθύνη για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η σίτιση στην Πανεπιστημιούπολη; Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής υποχρηματοδάτησης που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις. Οι εργολάβοι-παράσιτα που λυμαίνονται τη φοιτητική μέριμνα (εστίες, σίτιση) και τις υποδομές του ΕΚΠΑ, με τη συναίνεση της διοίκησης, είναι μία μόνο πλευρά της επιχειρηματικής λειτουργίας του ιδρύματος. Φυσικά όλοι αυτοί έχουν έναν Θεό, το κέρδος και δεν δίνουν δεκάρα για τις ανάγκες μας!

Απαιτούμε:

• Αύξηση του προσωπικού της λέσχης με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

• Να βελτιωθεί η ποιότητα και η ποσότητα του φαγητού.

• Εστιατόριο στην ευθύνη του ΕΚΠΑ χωρίς εργολάβους με μόνιμο και σταθερό προσωπικό, επαρκές για υψηλού επιπέδου σίτιση.

• Αύξηση της χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών

• Δωρεάν σίτιση για όλους εδώ και τώρα!

Να μην υπάρχει κανένα θέμα με τους μετεγγραφέντες φοιτητές που δεν έχουν ακόμη πάσο.

Αποφασίζουμε την κατάληψη των ταμείων της σίτισης την Παρασκευή 20/11/2023 την ώρα του μεσημεριανού.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr