Συμμετοχή βιβλιοθηκονόμων του ΕΚΠΑ σε επιμόρφωση στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ (Staff Mobility for Training/STT)

Συμμετοχή βιβλιοθηκονόμων του ΕΚΠΑ σε επιμόρφωση στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ (Staff Mobility for Training/STT)

Η Διεύθυνση Βιβλιοθήκης και Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) για μια ακόμα χρονιά συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα επιμόρφωσης προσωπικού, μέσω της κινητικότητας προσωπικού για επιμόρφωση στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ (Staff Mobility for Training/STT) -μεμονωμένη επίσκεψη (job shadowing).

Βιβλιοθηκονόμοι από την Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών είχαν την ευκαιρία:


  1. να συνεργαστούν με τους συναδέλφους των αντίστοιχων βιβλιοθηκών
  2.  να ανταλλάξουν γνώσεις, ιδέες και πρακτικές εργασίας
  3. να έρθουν σε επαφή με το πλαίσιο λειτουργίας των συγκεκριμένων βιβλιοθηκών και τις υπηρεσίες τους
  4. να παρουσιάσουν και να αναδείξουν το έργο και τις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και των επιμέρους βιβλιοθηκών που εργάζονται

Οι διαφορές αλλά και οι ομοιότητες στον τρόπο λειτουργίας και στις υποδομές αποτέλεσαν κίνητρο συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για τις προσφερόμενες υπηρεσίες, την αντιμετώπιση προβλημάτων και τις νεότερες εξελίξεις των σύγχρονων βιβλιοθηκών.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους γνώρισαν καλύτερα τον πολιτισμό και την κουλτούρα των συγκεκριμένων ευρωπαϊκών πόλεων μέσα από τα σημαντικά μνημεία, τα αξιοθέατα και τους πολιτιστικούς χώρους τους.

 Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω επισκέψεις:

  1. στη Γερμανία, η υπεύθυνη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης της Νομικής Σχολής της ΒΚΠ του ΕΚΠΑ, Βασιλική Στρακαντούνα, επισκέφθηκε την περίοδο 20-24/3/2023, Βιβλιοθήκες του Humboldt-Universität zu Berlin (Zweigbibliothek Rechtswissenschaft (Βιβλιοθήκη Νομικής) και Jacob-und-Wilhelm-Grimm-Zentrum Humboldt-Universität (Κεντρική Βιβλιοθήκη), τη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Βερολίνου (Staatsbibliothek zu Berlin), τη Βιβλιοθήκη του γερμανικού Κοινοβουλίου (The Library of the German Bundestag), τη Νομική Βιβλιοθήκη (law branch library) του Πανεπιστημίου του Potsdam και την Πανεπιστημιούπολη τους
  2. στην Ουγγαρία, ο βιβλιοθηκονόμος Κωνσταντίνος Ριζόπουλος, της Βιβλιοθήκης της Νομικής Σχολής της ΒΚΠ του ΕΚΠΑ, επισκέφθηκε την περίοδο 17-20/4/2023 την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης
  3. στην Ισπανία, οι βιβλιοθηκονόμοι Έφη Ζουμπούλη και Στέλλα Κλωστερίδη, της Βιβλιοθήκης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών της ΒΚΠ του ΕΚΠΑ, επισκέφθηκαν την περίοδο 24-27/04/2023 τη Biblioteca de Económicas – Centro de Documentación Estadística – Centro de Documentación Europea του «Universidad Autonoma de Madrid»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr