Ο σύλλογος ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου για την αστυνομική βία σε βάρος φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ

Ο σύλλογος ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου για την αστυνομική βία σε βάρος φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ

Πάντειο Πανεπιστήμιο: «Το ΔΣ του συλλόγου ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου καταδικάζει την ωμή αστυνομική βία που εξαπολύθηκε σε βάρος φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ (Ο.Π.Α.), η οποία θυμίζει -παραμονές της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου- άλλες καταδικασμένες εποχές.

Ο αρμόδιος υπουργός και η κυβέρνηση είναι υπόλογοι για την πρωτόγνωρη βία και αυταρχισμό σε βάρος της φοιτητικής κοινότητας και για τις ντροπιαστικές εικόνες των ΜΑΤ μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους. Συνάμα τα πανεπιστήμια και η πανεπιστημιακή κοινότητα κατασυκοφαντούνται και λοιδορούνται εδώ και καιρό στα συστημικά ΜΜΕ δημιουργώντας έτσι ψευδείς εικόνες γενικευμένης ανομίας για το σύνολο των ελληνικών πανεπιστημίων με στόχο την απαξίωσή τους.


Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώροι προαγωγής της επιστήμης και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Είναι ο φυσικός χώρος των φοιτητών, των πανεπιστημιακών και των εργαζομένων σε αυτά .και αυτοί πρέπει είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία τους Καλούμε τη δημοκρατική κοινή γνώμη σε εγρήγορση γι΄ αυτές τις επιθέσεις ενάντια στα πανεπιστήμια.

Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι αγωνίζονται μαζί με τους φοιτητές και όλο το λαό ώστε τα πανεπιστήμια να αποτελέσουν de facto και de jure άσυλο για την επιστήμη, τις ιδέες και τη δημοκρατία και η τριτοβάθμια εκπαίδευση να παραμείνει πραγματικά δημόσια και δωρεάν, ενάντια στους νόμους που απεργάζεται η παρούσα κυβέρνηση.

Απαιτούμε την τιμωρία των αστυνομικών ενόχων άσκησης παράνομης βίας και την παύση κάθε δίωξης εναντίον των φοιτητών.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr