ΕΑΠ: Παροχή μείωσης διδάκτρων σε φοιτητές / Δικαιούχοι, ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΕΑΠ: Ποιοι φοιτητές δικαιούνται μείωση διδάκτρων 20% / ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Οι ενεργοί φοιτητές που σπουδάζουν παράλληλα σε Προγράμματα Σπουδών αμιγώς του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, μπορούν να υποβάλουν την αίτηση μείωσης 20% μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://dev.eap.gr κάνοντας χρήση των κωδικών με τους οποίους εισέρχονται στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες/εφαρμογές, έως τις 29 Μαρτίου 2024 και ώρα 15:00 μ.μ.

Ειδικότερα:


  1. η μείωση αφορά: α) συζύγους, β) γονείς με άγαμα τέκνα (δεν έχει αλλάξει ποτέ η οικογενειακή τους κατάσταση) και γ) άγαμα αδέλφια που ανήκουν στην πατρική οικογένεια (δεν έχει αλλάξει ποτέ η οικογενειακή τους κατάσταση) και φοιτούν σε προγράμματα αμιγώς του Ε.Α.Π.
  2. εξαιρούνται από τη χορήγηση μείωσης όσοι φοιτούν σε Δι-ιδρυματικά Προγράμματα Σπουδών. Σε περίπτωση που ο έτερος συγγενής τους φοιτά σε αμιγώς πρόγραμμα του Ε.Α.Π. θα λαμβάνει μόνο αυτός τη μείωση 20% .
  3. σε περίπτωση που το ένα από τα δύο (ή και περισσότερα) συγγενικά μέλη έχει λάβει υποτροφία αριστείας ή υποτροφία βάσει κοινωνικών, οικονομικών και ακαδημαϊκών κριτηρίων, το άλλο μέλος θα λάβει την έκπτωση στο 20% του ποσού που κατέβαλε μόνο το ίδιο μέλος για το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος.
  4. σε περίπτωση φοίτησης σε σύντομα/ειδικά προγράμματα σπουδών (του ενός, των δυο μελών ή και περισσοτέρων μελών), τη φοίτηση σε Μεμονωμένες Θεματικές Ενότητες (του ενός, των δυο μελών ή και περισσοτέρων μελών), σε περίπτωση προσωρινής διακοπής και σε περίπτωση μόνο μεταφοράς θεματικών ενοτήτων από το ένα ακαδημαϊκό έτος στο άλλο (του ενός, των δυο μελών ή και περισσοτέρων μελών) δε χορηγείται μείωση 20% σε κανένα από τα μέλη. Επίσης, οι θεματικές ενότητες που είναι με μεταφορά από προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος/εξάμηνο δεν υπολογίζονται στην έγκριση μείωσης 20%.
  5. Διευκρινίζεται ότι η έκδοση των αποτελεσμάτων της μείωσης 20%, θα έπεται της χορήγησης των υποτροφιών (κοινωνικών κριτηρίων και αριστείας) που παρέχει το Πανεπιστήμιο σύμφωνα με τον Κανονισμό Χορήγησης Υποτροφιών και θα πραγματοποιείται συνήθως το φθινόπωρο κάθε ακαδημαϊκού έτους.

ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Τα δικαιολογητικά που καλούνται να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι:
  2. Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (έκδοση εντός εξαμήνου από την ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων) βάσει του οποίου θα αποδεικνύεται η συγγένεια.
  3. Σημειώνεται ότι, η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί μόνο από τον έναν συγγενή.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr