ΕΜΠ: Οι Διοικητικοί υπάλληλοι καταδικάζουν την εισβολή της ΕΛΑΣ στην Πολυτεχνειούπολη

Οι Διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ καταδικάζουν την εισβολή της ΕΛΑΣ στην Πολυτεχνειούπολη

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ: Αποδοκιμάζει την εισβολή πάνοπλων αστυνομικών στην Πολυτεχνειούπολη.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ καταγγέλλοντας την εισβολή της Αστυνομίας στις 23 Φεβρουαρίου 2024 στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου με σκοπό τη διάλυση συμβολικής διαμαρτυρίας φοιτητών για την κατάθεση του Νομοσχεδίου για την Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.


«Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια μαζί με τους φοιτητές και τους διδάσκοντες, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαζί με τον λαό, θα δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά», τονίζει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π. εκφράζει την απόλυτη αποδοκιμασία του και καταγγέλλει την εισβολή πάνοπλων αστυνομικών, στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, ύστερα από εντολή του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προκειμένου να κατασταλεί κινητοποίηση που ήταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη. Με την αποφασιστική στάση εργαζομένων και φοιτητών η αστυνομία αποχώρησε.

Αυτή είναι η απάντηση της Κυβέρνησης απέναντι στους φοιτητές που διεκδικούν το αυτονόητο, που παλεύουν για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, για πτυχία με αξία. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες! Εγκληματική είναι η πολιτική της Κυβέρνησης! Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη! Αντί να παραδεχτεί την ήττα της, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο σε συνεργασία με την Πρυτανεία.

Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια μαζί με τους φοιτητές και τους διδάσκοντες, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαζί με τον λαό, θα δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά.»

Επέμβαση των ΜΑΤ στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΜΠ

Σε επέμβαση προχώρησαν τα ΜΑΤ ενάντια στην συμβολική κατάληψη, που πραγματοποίησαν φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) στο κτήριο της Πρυτανείας στου Ζωγράφου.

Οι φοιτητές του ΕΜΠ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής, με απόφαση του Συλλόγου τους, στο κτήριο της Πρυτανείας στη Ζωγράφου.

«Στον αντίποδα, ο πρύτανης Χατζηγεωργίου τόλμησε να απειλήσει φοιτητές συνδικαλιστές, και δήλωσε πως έχει καλέσει την αστυνομία! Οι κινήσεις αυτές είναι άκρως αυταρχικές, και το μόνο που έχουν να εξυπηρετήσουν οι ειναι οι επιδιώξεις της κυβέρνησης να επιβάλει ένα νόμο αντισυνταγματικό, χωρίς καμία κοινωνική συναίνεση» καταγγέλλει η πρωτοβουλία «ΟΧΙ στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια», με τους φοιτητές να καλούν σε αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr