Τραυματισμός φοιτήτριας από μηχανή της ΔΕΛΤΑ στο ΕΜΠ / ΒΙΝΤΕΟ

Τραυματισμός φοιτήτριας από μηχανή της ΔΕΛΤΑ, καταγγέλλει ο σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ

Για αναίτιες προσαγωγές φοιτητών και τραυματισμό φοιτήτριας κάνει λόγο ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μετά την επέμβαση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη.

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση στους φοιτητές που βρίσκονταν στους χώρους ΕΜΠ. Η κυβέρνηση επιλέγει να στήσει σκηνικό για την επαναφορά της πανεπιστημιακής αστυνομίας που οι εργαζόμενοι μαζί με τους φοιτητές την έδιωξαν με τους αγώνες τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου σχετικά με την ένταση που σημειώθηκε χθες στην Πολυτεχνειούπολη.


Υπενθυμίζεται πως χθες το πρωί εκκενώθηκε χώρος στη Σχολή Χημικών Μηχανικών που ήταν υπό κατάληψη για δύο δεκαετίες, ενώ το μεσημέρι η αστυνομία προχώρησε σε 26 προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν στο σημείο.

«Το μεσημέρι η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές, την ώρα που σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας αστυνομικός χτύπησε και τραυμάτισε μία φοιτήτρια, ενώ η νεαρή μετέβαινε προς τη σχολή της για να δώσει μάθημα στα πλαίσια της εξεταστικής», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Προστίθεται επίσης πως η αστυνομία με δυνάμεις ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ εισέβαλλαν στο Ε.Μ.Π. επικαλούμενοι «αστυνομική επιχείρηση» και προχώρησαν σε αναίτιες προσαγωγές φοιτητών σε ανοιχτούς χώρους, σε κυλικεία ακόμα και στις εισόδους των σχολών που φοιτητές τελείωναν μαθήματα της εξεταστικής τους, τη στιγμή μάλιστα που το Πολυτεχνείο έχει ανοίξει και είναι γεμάτο από κόσμο.

@foititikanea Αστυνομία στο #ΕΜΠ – Χτυπήθηκε #φοιτήτρια με μηχανή! Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας αστυνομικός χτύπησε και τραυμάτισε μία φοιτήτρια, ενώ η νεαρή μετέβαινε προς τη σχολή της για να δώσει μάθημα στα πλαίσια της εξεταστικής. #foititikanea #φοιτητικανεα ♬ original sound - Φοιτητικά Νέα®

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για τραυματισμό μίας φοιτήτριας «που πήγαινε στη σχολή της για να δώσει μάθημα. Την παρέσυρε μηχανή της ομάδας ΔΕΛΤΑ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Πολλά από τα άτομα που έχουν προσαχθεί είναι φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες που έτυχε να βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο».

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού μέσω της ανακοίνωσης ζητά να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι φοιτητές που προσήχθησαν αναίτια. Ενώ καταλήγει τονίζοντας πως «καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση στους φοιτητές που βρίσκονταν στους χώρους ΕΜΠ. Η κυβέρνηση επιλέγει να στήσει σκηνικό για την επαναφορά της πανεπιστημιακής αστυνομίας που οι εργαζόμενοι μαζί με τους φοιτητές την έδιωξαν με τους αγώνες τους».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr