Διαμαρτυρία Φοιτητών Ξάνθης: "Μας άφησαν με άδεια τάπερ.. δωμάτια με μούχλα και υγρασία"

Διαμαρτυρία Φοιτητών Ξάνθης: "Μας άφησαν με άδεια τάπερ.. δωμάτια με μούχλα και υγρασία"

"Αναδείξαμε για άλλη μια φορά το ζήτημα πως το εστιατόριο των εστιών είναι κλειστό με αποτέλεσμα οι οικότροφοι να είμαστε χωρίς φαγητό και οι εργαζόμενοι του χωρίς δουλεία. Με άδεια τάπερ, έτσι όπως εδώ και δυο εβδομάδες μας έχει αφήσει η πρυτανεία, διαμαρτυρηθήκαμε απαιτώντας να σταλούν πακεταρισμένα γεύματα στις εστίες μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να ανοίξει με ασφάλεια η λέσχη".

Παράλληλα τονίζουν πως "βασικό αίτημα του συλλόγου είναι να ολοκληρωθούν άμεσα οι ανακαινίσεις των Β κτηρίων. Ξεκαθαρίσαμε πως δεν δεχόμαστε τα εκβιαστικά διλήμματα της πρυτανείας πως θα κόψον ρεύμα και νερό στο κτήριο Α2 μέσα σε διάστημα έξι ημερών, στέλνοντας ακόμα και ραβασάκια στα πατρικά σπίτια των κατοίκων του κτηρίου και κάνοντας προσπάθειες να τους μεταφέρουν σε δωμάτια με μούχλα, υγρασία και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς έπιπλα, ενώ δεν εξασφαλίζεται η μετακίνιση με ευθύνη του πανεπιστημίου".


Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Οικοτρόφων Ξάνθης: 

"Άλλη μια κινητοποίηση πραγατοποίησε ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κινητοποιήσεων και της γενικής συνέλευσης της Τρίτης 5 Μάρτη.

Εκεί οι φοιτητές αποκαλύψαμε την πραγματική "αναβάθμιση" του πανεπιστημίου την οποία ευαγγελίζεται πρυτανεία και κυβέρνηση. Αναδείξαμε για άλλη μια φορά το ζήτημα πως το εστιατόριο των εστιών είναι κλειστό με αποτέλεσμα οι οικότροφοι να είμαστε χωρίς φαγητό και οι εργαζόμενοι του χωρίς δουλεία. Με άδεια τάπερ, έτσι όπως εδώ και δυο εβδομάδες μας έχει αφήσει η πρυτανεία, διαμαρτυρηθήκαμε απαιτώντας να σταλούν πακεταρισμένα γεύματα στις εστίες μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να ανοίξει με ασφάλεια η λέσχη.

Αντίστοιχα, βασικό αίτημα του συλλόγου είναι να ολοκληρωθούν άμεσα οι ανακαινίσεις των Β κτηρίων. Ξεκαθαρίσαμε πως δεν δεχόμαστε τα εκβιαστικά διλήμματα της πρυτανείας πως θα κόψον ρεύμα και νερό στο κτήριο Α2 μέσα σε διάστημα έξι ημερών, στέλνοντας ακόμα και ραβασάκια στα πατρικά σπίτια των κατοίκων του κτηρίου και κάνοντας προσπάθειες να τους μεταφέρουν σε δωμάτια με μούχλα, υγρασία και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς έπιπλα, ενώ δεν εξασφαλίζεται η μετακίνιση με ευθύνη του πανεπιστημίου.

Η πλειοψηφία έχει μιλήσει. Εμείς οι χιλιάδες που εδώ και δυο μήνες έχουμε βουλιάξει όλη τη χώρα, με κινητοποιήσεις, γενικές συνελέυεις έχουμε καταδικάσει την πολιτική της υποχρηματοδότησης. Μιας πολιτικής που υποβαθμίζει τη ζωή και τις σπουδές μας. Πόσο μάλλον με την προσπάθεια ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων αφού θα ενταθούν ακόμα παραπάνω οι ταξικοί φραγμοί στα δημόσια πανεπιστήμια. Ιδιωτικά πανεπιστήμια σημαίνει μείωση των εισακτέων κι άρα μείωση και της χρηματοδότησης για τα δημόσια πανεπιστήμια, δηλαδή να βάζουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη εμείς και οι οικογένειες μας για να μπορέσουμε να σπουδάσουμε.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας

Είναι δική μας υπόθεση η υπεράσπιση των σπουδών και των πτυχίων μας! Την Παρασκευή 8 Μάρτη, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα στα Προπύλαια, κλιμακώνοντας τον αγώνα μας σε συντονισμό με χιλιάδες φοιτητές από όλη την Ελλάδα."

Η νέα ανακοίνωση του ΔΠΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ Α2 ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές,

Σε συνέχεια επανειλημμένων ανακοινώσεών μας, σας ενημερώνουμε ότι στο κτήριο Α2 των φοιτητικών εστιών πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα η προγραμματισμένη ανακαίνιση.

Για τη διευκόλυνση των φοιτητών/τριών οι οποίοι/ες διαμένουν ακόμη στο κτήριο Α2:

  • Παρέχεται μια παράταση για να παραδώσουν το δωμάτιό τους μέχρι και την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και να παραλάβουν ένα από τα έτοιμα δωμάτια που είναι διαθέσιμα στις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης Ξάνθης.
  • Σε περίπτωση που χρειάζεται βοήθεια στη μετακόμιση η Τεχνική Υπηρεσία του Δ.Π.Θ. θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στη διαδικασία της μετακόμισης. Όσοι φοιτητές/τριες ενδιαφέρονται πρέπει να επικοινωνήσουν  με τον κ. Ν. Λυγούρα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., για να κανονίσουν την ημέρα και ώρα της μετακόμισης.

Επισημαίνεται ότι από την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 στο κτήριο Α2 δεν θα υπάρχει παροχή νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και ίντερνετ, για λόγους ασφαλείας και το κτήριο θα παραδοθεί στον ανάδοχο, προκειμένου να ξεκινήσει την ανακαίνιση.

Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Ακαδημαϊκών Θεμάτων στέλνοντας μήνυμα στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 14.00 μ.μ., προκειμένου να καθοριστεί η ημέρα και ώρα παράδοσης του παλιού δωματίου και η παραλαβή του νέου.

Από την Πρυτανεία
του ΔΠΘ 

Καλούνται φοιτητές του ΔΠΘ να εκκενώσουν το δωμάτιό τους / "Γίναμε μπαλάκι μεταξύ εργολάβων και πανεπιστημίου"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr