Καλούνται φοιτητές του ΔΠΘ να εκκενώσουν το δωμάτιό τους / "Γίναμε μπαλάκι μεταξύ εργολάβων και πανεπιστημίου"

Καλούνται φοιτητές του ΔΠΘ να εκκενώσουν το δωμάτιό τους / "Γίναμε μπαλάκι μεταξύ εργολάβων και πανεπιστημίου"

Επιστολή με την οποία τους ζητείται να εκκενώσουν το κτίριο που διαμένουν εντός 5 ημέρών προκειμένου να ανακαινιστεί, έλαβαν οι φοιτητές των εστιών από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι η ανακαίνιση και η επίπλωση του κτιρίου Β2 όπου τους στέλνουν έχει καθυστερήσει και έτσι θέλουν να τους μετακινήσουν σε δωμάτια άλλων κτιρίων τα όποια βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, με χαλασμένα υδραυλικά, θέματα υγρασίας-μούχλας, ελλιπή επίπλωση κ.α.


Η ανακοίνωση των φοιτητών

Οι φοιτητές του κτιρίου Α2 των φοιτητικών εστιών Ξάνθης ενημερωθήκαμε στις 1/3/24 ότι σε διάστημα 5 ημερών θα πρέπει να φύγουμε από τα δωμάτιά μας και να εκκενώσουμε το κτίριο (σ.σ. δείτε την επιστολή στο τέλος του κειμένου)

Την ώρα που μας ζητάνε να μετακομίσουμε, η λέσχη των εστιών παραμένει κλειστή εδώ και σχεδόν 2 βδομάδες για άγνωστο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι του κτιρίου να έχουν γυρίσει στις πόλεις τους.

Επίσης, η εξεταστική βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη για πολλούς από εμάς. Άρα, υπό αυτές τις συνθήκες, πώς είναι δυνατόν να μετακομίσουμε εντός λίγων ημερών χωρίς καμία βοήθεια από το πανεπιστήμιο, το όποιο μάλιστα μας απειλεί ότι θα μας κόψει το ρεύμα, το νερό και το Internet μετά το πέρας τις προθεσμίας, στις 7/3/24; Το ίδιο το πανεπιστήμιο είχε δεσμευτεί με ανακοίνωσή του στις 6/11/23 ότι θα μεταφερθούμε στο ανακαινισμένο κτίριο Β2 [1].

Ωστόσο, η ανακαίνιση και η επίπλωση του κτιρίου Β2 έχει καθυστερήσει και έτσι θέλουν να μας μετακινήσουν σε δωμάτια άλλων κτιρίων τα όποια βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, με χαλασμένα υδραυλικά, θέματα υγρασίας-μούχλας, ελλειπή επίπλωση κ.α. Παράλληλα, η εκκένωση του κτιρίου Α2, το τρίτο κτίριο σε σειρά που εκκενώνεται μετά το Β1 και το Β2, θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του αριθμού δωματίων στις φοιτητικές εστίες Ξάνθης, γεγονός το οποίο θα δημιουργήσει πρόβλημα στην δωρεάν στέγαση των πρωτοετών φοιτητών τον Σεπτέμβριο του 2024. 

Εμείς, δεν θα δεχτούμε να γίνουμε μπαλάκι μεταξύ εργολάβων και πανεπιστημίου την ώρα που παίζονται εκατομμύρια μεταξύ τους. Ως κάτοικοι του κτιρίου Α2, μετά από συνελεύσεις που κάναμε, είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε στο κτίριο μας έως ότου ολοκληρωθεί η ανακαίνιση και η επίπλωση του κτιρίου Β2. Κρίνουμε τις απειλές του πανεπιστημίου απαράδεκτες και απαιτούμε να μετακινηθούμε στο κτίριο Β2, όπως δεσμεύτηκε εξάλλου και η ίδια η πρυτανεία με ανακοίνωσή της. Στηρίζουμε ακόμα την απόφασή μας από τις 1/2/24, απόφαση την οποία στηρίζει και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης και ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης και δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω.

Συνέλευση κατοίκων κτιρίου Α2 φοιτητικών εστιών Ξάνθης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr