Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καλωσορίζει 40 φοιτητές Erasmus+

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καλωσορίζει 40 φοιτητές Erasmus+

Η Ημέρα Εγγραφών των εισερχομένων φοιτητών Erasmus+ από 10 χώρες, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλωσόρισε 40 φοιτητές Erasmus+, ενημερώνοντάς τους για τις ευκαιρίες που προσφέρονται από το Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε τη διαδικασία αναφορικά με το διαδικαστικό σκέλος των εγγραφών. Στη συνέχεια ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Θεμάτων, Δια Βίου Μάθησης και Εξωστρέφειας κ. Εμμανουήλ Φλεμετάκης, Καθηγητής υποδέχτηκε τους φοιτητές και τους απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας τη σημασία της καλλιέργειας ενός πνεύματος Ευρωπαίου Πολίτη και της διεθνοποίησης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Επίσης, σημαντική ήταν η συμβολή του Συλλόγου ESN Erasmus Student Network AUA Athens στην Ημέρα Εγγραφών, ο οποίος ενημέρωσε τους εισερχόμενους φοιτητές για τις δράσεις του, συνδράμοντας στη γνωριμία των φοιτητών μεταξύ τους με τη διοργάνωση ενός "Meet your Buddy" πικνίκ στον προαύλιο χώρο και ξεναγώντας τους στις εγκαταστάσεις του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι Buddies και το Buddy System είναι το μεγαλύτερο σύστημα που χρησιμοποιεί το ESN για την υποστήριξη των φοιτητών Erasmus. Κάθε εισερχόμενος φοιτητής έχει έναν Buddy του ESN AUA Athens, δηλαδή έναν άνθρωπο να τον βοηθάει και να τον καθοδηγεί πριν ακόμη φτάσει στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο, οι εθελοντές του ESN συνεισφέρουν στην αξέχαστη εμπειρία που είναι η μετακίνηση μέσω του Προγράμματος Erasmus+.

Το ESN Erasmus Student Network AUA Athens είναι ένας εθελοντικός σύλλογος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που ανήκει στο ευρύτερο δίκτυο του ESN AISBL - Erasmus Student Network, αποτελώντας μέρος του δικτύου από το 2011 και δρα με την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το δίκτυο του ESN, αποτελείται από φοιτητικούς, εθελοντικούς, μη κερδοσκοπικούς και μη πολιτικούς συλλόγους, με αποστολή την εκπροσώπηση των διεθνών φοιτητών, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο ευκαιρίες για πολιτιστική κατανόηση και ατομική εξέλιξη σύμφωνα με την αρχή του Students Helping Students.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν τον παρακάτω σύνδεσμο: https://aua.esngreece.gr/

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr