ΔΑΠ ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ: "Η πλειοψηφία των φοιτητών θέλει ανοιχτή Σχολή και να μην χαθεί η εξεταστική"

ΔΑΠ ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ: "Η πλειοψηφία των φοιτητών θέλει ανοιχτή Σχολή και να μην χαθεί η εξεταστική"

"Περισσότεροι από 500 φοιτητές Μηχανολόγοι-Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί του ΑΠΘ έχουν υπογράψει ενάντια στην κατάληψη που πραγματοποιείται τον τελευταίο καιρό στη Σχολή τους. Την ίδια στιγμή στις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου Φοιτητών λαμβάνονται αποφάσεις για κατάληψη από μια μικρή μερίδα φοιτητών (120 ατόμων), η οποία αποκλείει από τις διαδικασίες όποιον διαφωνεί μαζί τους και τάσσεται ενάντια στην κατάληψη", αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΑΠΘ.

Συνεχίζει αναφέροντας στα «Φοιτητικά Νέα»: "Σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών, αυτή την περίοδο επικρατεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας από κουκουλοφόρους ενάντια σε φοιτητές έχουν απωθήσει την πλειοψηφία της φοιτητικής κοινότητας από τις Γενικές Συνελεύσεις, οι οποίες αποτελούν πλέον πρόσφορο έδαφος για εξωπανεπιστημιακούς και παραβατικά στοιχεία. Τα πρόσφατα γεγονότα στις προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις, όπου κουκουλοφόροι με ρόπαλα κυνηγούσαν απλούς φοιτητές, πετώντας τους καρέκλες και αυγά καταδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο πανεπιστήμιο, όπου στην πράξη έχουν αποκλειστεί από τις Συνελεύσεις όσοι φοιτητές είναι ενάντια στις καταλήψεις. Ως αποτέλεσμα λαμβάνουν πλέον τις αποφάσεις συγκεκριμένες ομάδες ατόμων οι οποίες δεν εκπροσωπούν την πλειοψηφία των φοιτητών, που αγωνιά για την εξεταστική και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χαθεί το εξάμηνο.


Μέσα σε αυτή την τραγική κατάσταση, με προτροπή της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, φοιτητές οι οποίοι τάσσονται ενάντια στις καταλήψεις και με τον φόβο να χαθεί η εξεταστική τους ξεκίνησαν συλλογή υπογραφών, η οποία είχε μεγάλη απήχηση στην φοιτητική κοινότητα. Περισσότεροι από 500 ενεργοί φοιτητές του Συλλόγου Φοιτητών Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ έχουν υπογράψει το παρακάτω κείμενο:

Συλλογή Υπογραφών ενάντια στην κατάληψη. Να ανοίξει άμεσα η σχολή μας και να μην χαθεί η εξεταστική!

Διεκδικούμε:

  • Να μην κλείσει ξανά η σχολή
  • Να μην χαθούν άλλα μαθήματα κι εξετάσεις.
  • Να μην παραταθεί το εξάμηνο και η εξεταστική, με κίνδυνο να χαθούν αν δεν γίνουν αναπληρώσεις.
  • Να μην χάσουν τις εξετάσεις τους οι επί πτυχίω φοιτητές.
  • Γιατί τασσόμαστε κατά της κατάληψης;

Είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε φοιτητή και κάθε φοιτήτριας να έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη σε σχέση με οποιοδήποτε νομοσχέδιο και να εκφράζει τη συμφωνία ή τη διαφωνία του με ποικίλους τρόπους μέσα στη δημοκρατική κοινωνία που ζούμε. Είναι, ωστόσο, αδιανόητο και ατελέσφορο να χρησιμοποιείται ως μέσο αντίθεσης μια κατάληψη που στερεί από τους φοιτητές τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και να δώσουν τις εξετάσεις τους. Για όλους αυτούς τους λόγους:

  • Τασσόμαστε κατά οποιασδήποτε κατάληψης κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.
  • Πρέπει να υπάρξει μέριμνα από το ΑΠΘ και να σχεδιαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εξέταση των μαθημάτων που χάθηκαν εξαιτίας των πολυήμερων καταλήψεων".

Απάντηση ΠΚΣ ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ: "Οσα δεν φτάνει η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ τα κάνει... καταγγελίες"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr