Τελικά θα ανοίξει ή όχι η φοιτητική κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι;

Τελικά θα ανοίξει ή όχι η φοιτητική κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι;

Φοιτητικό Camping ΠοσείδιΤεράστιο είναι το ενδιαφέρον φοιτητών και μελών ΔΕΠ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την πανεπιστημιακή κατασκήνωση στο Ποσείδι που λειτουργεί από το 1960 και αποτελεί μία αρκετά οικονομική επιλογή διακοπών, σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της Χαλκιδικής. Στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση έχουν δικαίωμα διαμονής φοιτητές, προσωπικό και συνταξιούχοι του ΑΠΘ.

Ο Χαράλαμπος Φείδας Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, έχων την εποπτεία της Κεντρικής Επιτροπής για τη λειτουργία της κατασκήνωσης και υποψήφιος πρύτανης του ΑΠΘ λέει στην εφημερίδα "Μακεδονία" ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συναντήσεις και έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί η άρτια λειτουργία της κατασκήνωσης για τη φετινή σεζόν. 


Την ενημερωτική σελίδα για το Φοιτητικό Camping Ποσείδι μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ, για να μείνετε συντονισμένοι για όλα τα τελευταία νέα.

«Στόχος μας είναι να λειτουργήσει η κατασκήνωση στις αρχές Ιουλίου διασφαλίζοντας φυσικά ότι θα πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις και θα παρέχονται όλες οι απαιτούμενες υπηρεσίες», εξηγεί.

Σύμφωνα με τον κ. Φείδα έχουν γίνει κάποιες συντηρήσεις στις υποδομές, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το προσεχές χρονικό διάστημα ώστε η κατασκήνωση να είναι απόλυτα λειτουργική. Τις επόμενες ημέρες, όπως εξηγεί ο κ. Φείδας, θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις για τη λειτουργία της κατασκήνωσης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες της "Μακεδονίας" για την ώρα δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ανάδοχο για να αναλάβει τη σίτιση έτσι γίνονται ενέργειες έτσι ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον και να μην βγει στον αέρα διαγωνισμός που θα είναι άγονος. 

Ο Δημήτρης Κωβαίος, πρύτανης του ΑΠΘ λέει ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε η πανεπιστημιακή κατασκήνωση να λειτουργήσει κανονικά και τη φετινή χρονιά. «Για να γίνει αυτό χρειάζονται δύο τουλάχιστον προϋποθέσεις: η μία αφορά την ασφάλεια κατασκηνωτών, προσωπικού ως προς τη συντήρηση των υποδομών και η δεύτερη αφορά στον σεβασμό στο δημόσιο χρήμα δηλαδή να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις έτσι ώστε η κατασκήνωση να μπορέσει να λειτουργήσει χωρίς ζημία», λέει ο κ. Κωβαίος.

Βέβαια, σημειώνεται ότι οι συντηρήσεις και οι απαραίτητες ενέργειες για την ορθή λειτουργία της κατασκήνωσης του ΑΠΘ θα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί ήδη από το Σεπτέμβριο…

Ο τιμοκατάλογος 

Παρότι περισσότερες λεπτομέρειες για τη λειτουργία τις κατασκήνωσης και τις χρεώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με όσα ίσχυαν για το 2022 οι τιμές ήταν οι ακόλουθες:

Α. ΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ 

Β. ΧΡΕΩΣΗ ΚΑΡΤΩΝ - ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ

Γ. ΗΜΕΡΗΣΙΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr