Μαρινάκης: Στη φυλακή όσοι καταστρέφουν την περιουσία των Πανεπιστημίων

Μαρινάκης: Θα μπαίνουν φυλακή όσοι καταστρέφουν την περιουσία των Πανεπιστημίων

"Πλέον οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι καταστρέφουν περιουσίες -δηλαδή το δικό σας, το δικό μας, όλων, τον κόπο με τους φόρους των Ελλήνων φορολογουμένων- πλέον δεν θα αναστέλλονται οι ποινές τους. Θα οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και αν κρίνονται ένοχοι, θα εκτίουν ένα μεγάλο μέρος της ποινής τους στη φυλακή"

Τα παραπάνω δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον Real fm, με αφορμή τα επεισόδια και τις καταστροφές του Σαββάτου έξω από τη Γεωπονική και το ΑΠΘ και πρόσθεσε: "Αρα θα το σκεφτούν πέντε και δέκα φορές παραπάνω όταν, αντί να κάτσουν να κάνουν κάτι σοβαρό στη ζωή τους, θα πάνε να καταστρέφουν περιουσίες συμπολιτών τους ή και δημόσια περιουσία που ανήκει στον Έλληνα φορολογούμενο".


Ποινολόγιο Φοιτητών / Ποια τα παραπτώματα και οι ποινές

«Δεν θα νομιμοποιήσουμε παράνομες πράξεις»

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως με τις δράσεις τις κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια έχουν εκλείψει τα φαινόμενα παρανομίας, ενώ σημείωσε ότι δεν επιθυμούν οπωσδήποτε την παρέμβαση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Ωστόσο, δεν πρόκειται να αφήσουν στο σημείο να νομιμοποιούν πράξεις και ανθρώπους που έχουν καταστρέψει τα πανεπιστήμια.

«Στο πλαίσιο αυτό οι γνωστοί άγνωστοι που γίνονται όλο και λιγότεροι, φοιτητές εντός ή εκτός εισαγωγικών, κυρίως εντός εισαγωγικών, αποφάσισαν με το “έτσι θέλω” σε κάποιες σχολές – το ένα τρίτο των σχολών, ενώ κάποτε αυτό θα συνέβαινε σε όλες – να κάνουν κατάληψη. Όπου οι αρχές εκλήθησαν, επενέβησαν. Και προφανώς όπου κρίθηκε επιχειρησιακά από τις αρχές έγινε η αντίστοιχη επέμβαση. Γιατί μπόρεσαν και επενέβησαν.

Δεν ήταν οι πρώτες φορές αυτές που είδαμε αυτές τις εβδομάδες, επεμβάσεις σε καταλήψεις έχουν ξεκινήσει μετά το 2019 και έχουν γίνει πολλές. Σας θυμίζω στην ΑΣΟΕΕ, στο ΕΜΠ, στο Ηράκλειο, στις εστίες στου Ζωγράφου. Γιατί άλλαξε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον νόμο. Από άσυλο ανομίας πλέον έχουμε ουσιαστικό άσυλο ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Η ουσία είναι ότι καταργήθηκε το άσυλο ανομίας και μπόρεσαν να γίνουν αυτές οι επεμβάσεις.

Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, που δυστυχώς ενδεχομένως να μην εκλήθησαν οι αρχές. Εγώ δεν είμαι ο δικαστής που θα το αξιολογήσει. Αυτό που θα πω είναι ότι πρέπει να φτάσουμε στο σημείο σε μια οποιαδήποτε συνέντευξη, σε μια οποιαδήποτε συζήτηση, να μην είναι είδηση η εφαρμογή του νόμου. Και να σας πω και κάτι. Κανείς από εμάς δεν θέλει ντε και καλά να παρεμβαίνει η αστυνομία στα πανεπιστήμια. Όμως αλίμονο, αν φτάσουμε στο σημείο να νομιμοποιούμε – και δεν θα το ξανακάνουμε αυτό που συνέβαινε πριν το ’19 – παράνομες πράξεις και ανθρώπους οι οποίοι έχουν καταστρέψει τα πανεπιστήμια».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr