Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε μπίζνα στα Μη κρατικά Πανεπιστήμια / Τι είπε για τις καταλήψεις

Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε μπίζνα στα Μη κρατικά Πανεπιστήμια» / Τι είπε για τις καταλήψεις

«Αν πιστεύουν κάποιοι ότι θα καταλύσουν με τη βία μια νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, θα μας βρουν απέναντι και τελικά δεν θα τους περάσει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Star αναφέρθηκε στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στην λειτουργία τους, καθώς και στις καταλήψεις σχολών που πραγματοποιούνται στην χώρα.


«Δεν θα έχουμε πανεπιστήμια-πολυκατοικία που απλά θα δίνουν ένα πτυχίο. Πτυχίο που μπορεί να πάρει κανείς από το εξωτερικό και να έχει επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν πιστεύω ότι θα δημιουργηθούν φοιτητές δύο ταχυτήτων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι κορυφαία προεκλογική δέσμευσή μας»

«Δεν θα επιτρέψουμε μπίζνα στα μη κρατικά πανεπιστήμια». Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμη ότι θα υπάρχει πλήρης έλεγχος σχετικά με τη λειτουργία τους, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υποβαθμιστεί το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Τι ανέφερε για τις καταλήψεις

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις καταλήψεις που γίνονται στα δημόσια πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι «όποτε χρειάζεται θα υπάρχει επέμβαση της Αστυνομίας».

«Εκκενώσαμε την πρυτανεία του ΑΠΘ. Αν πιστεύουν κάποιοι ότι θα καταλύσουν με τη βία μια νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, θα μας βρουν απέναντι και τελικά δεν θα τους περάσει. Όσες φορές χρειάζεται και μαζί με τους πρυτάνεις να βρούμε τρόπους πιο σταθερής φύλαξης. Αλλά η παρέμβαση της αστυνομίας κατέστη εφικτή, επειδή αυτή η κυβέρνηση άλλαξε τον νόμο».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr