Η ΕΘΑΑΕ στη Γενική Συνέλευση των μελών της ENQA

Η ΕΘΑΑΕ στη Γενική Συνέλευση των μελών της ENQA

Ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας και η Γεν. Διευθύντρια Δρ. Χρ. Μπέστα εκπροσώπησαν την Αρχή στη Γενική Συνέλευση των μελών της ENQA, της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο, 25-27/10/2023, και διοργανώθηκε σε συνεργασία με την QQI (Quality and Qualifications Ireland), την αντίστοιχη ιρλανδική αρχή για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα για τη σχέση διασφάλισης ποιότητας και αναγνώρισης προσόντων, για την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση, το μέλλον των ESG (Αρχές και Κατευθυντήριες Οδηγίες για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης), αλλά και θέματα διακρατικών συνεργασιών στη διασφάλιση ποιότητας και, κυρίως, για το πλαίσιο εκτός του ΕΧΑΕ.


Ειδικότερα, στις 26-10-2023, η Γενική Συνέλευση της ENQA, με ομόφωνη απόφασή της, επικύρωσε την ανανέωση της ιδιότητας του μέλους της ΕΘΑΑΕ έως τον Απρίλιο του 2028 και απένειμε το σχετικό πιστοποιητικό, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία της εξωτερικής αξιολόγησης της ΕΘΑΑΕ από την Ευρωπαϊκή Αρχή.


Απονομή πιστοποιητικού από τον Πρόεδρο της ENQA, Douglas Blackstock στον Πρόεδρο της ΕΘΑΑΕ Καθ. Περικλή Α. Μήτκα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr