Τα Μεταπτυχιακά του ΟΠΑ ανάμεσα στα καλύτερα Μεταπτυχιακά του κόσμου (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Μεταπτυχιακά ΟΠΑ | Ανάμεσα σε 17.000 Μεταπτυχιακά Προγράμματα

Στη διεθνή λίστα κατάταξης Eduniversal, ανακοινώθηκαν τα καλύτερα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17, όπου το ΟΠΑ κατέλαβε και πάλι κορυφαίες θέσεις. Αξιολογήθηκαν περισσότερα από 17.000 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών από 1.000 Πανεπιστήμια σε 154 χώρες, από τα οποία κατατάχθηκαν τα 4.000 κορυφαία Προγράμματα σε 32 επιστημονικά πεδία.

Η τελική κατάταξη καθορίστηκε μέσω μιας παγκόσμιας έρευνας (Best Masters Survey) στην οποία συμμετείχαν διευθυντές προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών και εκπρόσωποι επιχειρήσεων απ’ όλο το κόσμο, καθώς και φοιτητές που συμμετείχαν στα διεθνή μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Η μεθοδολογία που εφαρμόστηκε περιλαμβάνει κριτήρια, όπως η φήμη των Προγραμμάτων και του Ιδρύματος, ο μισθός 1ης απασχόλησης (salary of the 1st employment) των αποφοίτων, καθώς και το επίπεδο ικανοποίησής τους.


Την ενημερωτική σελίδα για τα Μεταπτυχιακά μπορείτε να την δείτε εδώ.

Με αφορμή τις παραπάνω διακρίσεις ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης δήλωσε: «Οι διεθνείς διακρίσεις που απολαμβάνουν τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι αποτέλεσμα επίπονων προσπαθειών πολλών δεκαετιών. Η συνέχιση και η περαιτέρω ανάπτυξη αυτών των προγραμμάτων θα τεθούν σε κίνδυνο από τις νομοθετικές παρεμβάσεις  που ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δρομολογήσει το Υπουργείο Παιδείας. Τα σπουδαία έργα δύσκολα κτίζονται και εύκολα γκρεμίζονται.»

Συγκεκριμένα, δεκατέσσερα (14) ΠΜΣ του ΟΠΑ κατέλαβαν εξαιρετικά υψηλές θέσεις στο επιστημονικό τους πεδίο.

Όλα τα τελευταία νέα για τις Κατατάξεις Πανεπιστημίων μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr