Φοιτήτρια μεταφέρει το στρώμα της μέχρι να συλληφθεί ο βιαστής της

Πραγματικά συγκλονίζει η ιστορία της Έμμα Σούλκοβιτς, τελειόφοιτης φοιτήτριας στο τμήμα εικαστικών τεχνών του Πανεπιστήμιου Columbia. Όπως έχει εξομολογηθεί, βιάστηκε πριν από δύο χρόνια πάνω στο ίδιο της το κρεβάτι. Από τότε όπου κι αν πάει κουβαλάει μαζί της το στρώμα της μέχρι να αποβληθεί ο βιαστής της.

«Βιασμοί συμβαίνουν πάντα και παντού», εξηγεί σε ένα βίντεο «για μένα, συνέβη στο κρεβάτι μου, πάνω στο στρώμα μου. Από τότε νιώθω σαν να κουβαλάω το βάρος του τι συνέβη εκεί», αναφέρει.

Η διατριβή της Sulkowicz, φέρει τον τίτλο «Mattress Performance» ή «Carry the weight» (σήκωσε το βάρος) και πρόκειται για μια κυριολεκτική έκφραση του συναισθηματικού βάρους που σηκώνει. Η νεαρή κοπέλα, σέρνει κυριολεκτικά το στρώμα της παντού στην πανεπιστημιούπολη μέχρι να αποβληθεί ο βιαστής της.


Όπως αναφέρει στο βίντεο, η ακρόαση για την υπόθεση της Sulkowicz έγινε στο πανεπιστήμιο επτά μήνες μετά το περιστατικό, ενώ η ίδια έπρεπε να συντάξει ένα διάγραμμα για το πώς συνέβη ο βιασμός της. Μετά τη καταγγελία της, άλλες δύο φοιτήτριες ανέφεραν ότι είχαν δεχτεί επίθεση από τον ίδιο φοιτητή, αλλά όλοι πίστεψαν ότι η περίπτωσή τους δεν ήταν πραγματική. Ο φερόμενος ως δράστης απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες και έκτοτε φοιτά κανονικά.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr