Η ΔΕΗ ανοίγει ΙΕΚ

Η ΔΕΗ ανοίγει ΙΕΚ

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΕΗ. Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, θα είναι δυναμικότητας 1.158 ατόμων και η έδρα του θα βρίσκεται στο χώρο του ΑΗΣ Καρδιάς Κοζάνης.

Η εκπαίδευση των καταρτιζομένων θα αφορά ενεργειακά αντικείμενα, ενώ σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις προκειμένου να ξεκινήσουν οι εγγραφές. Οπως αναφέρουν πηγές από την Επιχείρηση στον Ελεύθερο Τύπο, «είναι ένα καλό βήμα να ειδικεύονται φοιτητές σε αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, ωστόσο δεν ξέρουμε κατά πόσο θα μπορούμε αργότερα να τους απορροφήσουμε αφού είναι γνωστό πως οι προσλήψεις σε εμάς δεν είναι μέσα στην ατζέντα των δανειστών».


Η ΔΕΗ, πάντως, έχει ήδη καταθέσει προγράμματα σπουδών (Πίνακας Ειδικοτήτων ΙΕΚ) ενώ θετικό είναι και το έγγραφο θετικής διατύπωσης γνώμης του ΕΟΠΠΕΠ ως προς τη συνδρομή των κτιριολογικών προϋποθέσεων του Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης. Με την άδεια δίνεται η δυνατότητα στο ΙΙΕΚ να εγγραφεί στο Μητρώο Φορέων Διά Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Αξίζει να σημειωθεί πως στόχος της Επιχείρησης είναι να λειτουργήσουν ΙΕΚ και σε Αθήνα και Μεγαλόπολη.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τα ΙΕΚ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση Φοιτητών ΙΕΚ».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr