Παρατείνεται εξάμηνο, μισά τμήματα, ΤΕΙ Θεσσαλίας Παρατείνεται το εξάμηνο στα μισά τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας!

Παρατείνεται το εξάμηνο στα μισά τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας!

Την παράταση του εξαμήνου στα μισά περίπου τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας αποφασίζει η Διοίκηση του Ιδρύματος, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την έναρξη των μαθημάτων, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΤΕΙ, Παναγιώτης Γούλας, διαβεβαιώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να χαθεί το εξάμηνο σε κανένα τμήμα του Ιδρύματος.


Σύμφωνα με τον κ. Γούλα, για τα κενά έγιναν προσπάθειες και έχουν σε ικανό επίπεδο καλυφθεί με την πρόσληψη ωρομίσθιων πανεπιστημιακών υποτρόφων, ενώ τον επόμενο μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης 17 ΕΤΕΠ (Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό) που θα μετριάσουν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Πάντως, το ΤΕΙ Θεσσαλίας σύμφωνα με το eleftheria, έχει πέσει και αυτό «θύμα της συνεχιζόμενης μείωσης των προϋπολογισμών, της μη πρόσληψης Μόνιμου και Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού που να καλύπτει άμεσες εκπαιδευτικές ανάγκες, οδηγώντας τα Ιδρύματα σε υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, στερώντας από τους φοιτητές το δικαίωμα της δημόσιας, δωρεάν και ποιοτικής εκπαίδευσης», σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ.

Ειδικότερα τώρα για το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το μεγαλύτερο πρόβλημα από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, αντιμετώπιζαν τμήματα της ΣΕΥΠ και συγκεκριμένα αυτά της Νοσηλευτικής και των Ιατρικών Εργαστηρίων, όπου τον περασμένο μήνα δεν γινόταν το 80 % των μαθημάτων, αν και σήμερα η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.

Είσαι Φοιτητής στο ΤΕΙ Θεσσαλίας; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΤΕΙ Θεσσαλίας» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr