Επιμένουν στην μετονομασία των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών

Επιμένουν στην μετονομασία των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 1η/2017 Τακτική Σύνοδος Προέδρων και Αναπληρωτών Προέδρων ΤΕΙ και ΑΣΠΑΙΤΕ (5 έως 7/4/2017) στην Πάτρα, κατά την οποία συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις για μείζονα ζητήματα που απασχολούν τα Ιδρύματα Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Όπως σας παρουσιάζουν τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ανάμεσα στις θεματικές ενότητες της Συνόδου, που αναπτύχθηκαν και τέθηκαν στην πολιτική ηγεσία, ήταν το θέμα της μετονομασίας των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών.


Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Ενιαίου Χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης τέθηκε ενώπιον του Γ.Γ. του ΥΠΠΕΘ, ως ώριμο πλέον το σημαντικό θέμα της μετονομασίας των ΤΕΙ σε «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ» ονομασία που περιγράφει αυτό που είναι ΤΩΡΑ τα Ιδρύματα του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα. Η ακαδημαϊκή υπόσταση των Ιδρυμάτων μας έχει καταστήσει πλέον την ονομασία «ΤΕΙ» παρωχημένη.

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας για την καθημερινή σας φοιτητική ενημέρωση!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr