14 Πανεπιστήμια της Γερμανίας στο ΠΑΔΑ / Θεσμοθέτηση κοινών-διπλών προγραμμάτων σπουδών

14 Πανεπιστήμια της Γερμανίας στο ΠΑΔΑ / Θεσμοθέτηση κοινών-διπλών προγραμμάτων σπουδών

Σκοπός της επίσκεψης και της συνάντησης εργασίας που ακολούθησε, ήταν ο σχεδιασμός δράσεων ακαδημαϊκών ανταλλαγών, η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης ερευνητικής συνεργασίας και η θεσμοθέτηση κοινών / διπλών προγραμμάτων σπουδών.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας από 14 Πανεπιστήμια της Γερμανίας, αποτελούμενης από Πρυτάνεις, Αντιπρυτάνεις, Κοσμήτορες και ακαδημαϊκό προσωπικό, διοργάνωσε η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, μετά από πρωτοβουλία του Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του ΠΑΔΑ, καθηγητή Θεόδωρου Ξάνθου.


Τη γερμανική αντιπροσωπεία καλωσόρισε ο κ. Ξάνθος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να την ενημερώσει για το προφίλ των Σχολών και των Τμημάτων του ΠΑΔΑ, καθώς και το εύρος των γνωστικών αντικειμένων του Ιδρύματος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης του Άλσους Αιγάλεω, η γερμανική αντιπροσωπεία ήρθε σε επαφή με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΠΑΔΑ που έχουν ενδιαφέρον για την ανάπτυξη συνεργειών με τα γερμανικά ιδρύματα, μετά από τη σχετική ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Ξάνθος.

Σκοπός της εν λόγω επίσκεψης και της συνάντησης εργασίας που ακολούθησε, ήταν ο σχεδιασμός δράσεων ακαδημαϊκών ανταλλαγών, η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης ερευνητικής συνεργασίας και η θεσμοθέτηση κοινών / διπλών προγραμμάτων σπουδών.

Μετά τη συνάντηση στις εγκαταστάσεις του ΠΑΔΑ, ακολούθησε νέα συνάντηση εργασίας που είχε ως στόχο την εξειδίκευση συνεργειών σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα στο Ινστιτούτο Goethe, όπου παραβρέθηκε ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, Αντρέας Κιντλ και ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ομότιμος Καθηγητής Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας.

Ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του ΠΑΔΑ ανέφερε ότι οι εν λόγω δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο ενίσχυσης των συνεργειών εξωστρέφειας και διεθνοποίησης του Ιδρύματος μέσα από την ενδυνάμωση των σχέσεων του ΠΑΔΑ με τα γερμανικά Πανεπιστήμια, η δε προκύπτουσα ώσμωση θα λειτουργήσει σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων προς όφελος του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας, φοιτητών, καθηγητών και ερευνητών του Ιδρύματος.

Tα ΑΕΙ της Γερμανίας που συμμετείχαν στην αποστολή

  1. BSP - Business & Law School (Berlin & Hamburg)
  2. TH Nuremberg
  3. HTW Dresden
  4. Cooperative State University Gera Eisenach
  5. HAW Landshut
  6. Ludwigsburg University of Applied Sciences
  7. Rhine-Waal University of Applied Sciences
  8. Heilbronn University of Applied Sciences
  9. Dortmund University of Applied Sciences
  10. HS Bielefeld
  11. Apollon University of Applied Sciences
  12. Trier University of Applied Sciences
  13. Wiesbaden Business School
    RheinMain University of Applied Sciences
  14. Neu-Ulm University of Applied Sciences

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr