22ος Φοιτητικός Διαγωνισμός, Economia, Restarting Greece, Φοιτητικός Διαγωνισμός, Economia 22ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Economia Restarting Greece

22ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Economia Restarting Greece

Με όραμα δημιουργίας νέων μοντέλων ανάπτυξης της οικονομίας ξεκίνησε φέτος ο μακροβιότερος φοιτητικός διαγωνισμός.

Με σύνθημα Restarting Greece ξεκινάει δυναμικά ο διαγωνισμός που έγινε θεσμός από την Οικονομική Επιθεώρηση καθώς φέτος συνδιοργανώνεται από τους νικητές όλων των προηγούμενων ετών (από το 1994 έως σήμερα) τους Economia Winners Alumni!


Όραμα του 22ου economia φοιτητικού διαγωνισμού είναι να συνεχίσει να αποτελεί μια διαχρονική πλατφόρμα εξέλιξης νέων ατόμων και έκφρασης ιδεών, προσαρμοζόμενος στις προκλήσεις της μοντέρνας εποχής, ενώ σκοπός του είναι η κινητοποίηση των νέων να συνδέσουν την ακαδημαϊκή θεωρία με επίκαιρα θέματα, η ενίσχυση της δικτύωσης φρέσκου δυναμικού με κορυφαίες επιχειρήσεις, η ανάδειξη νέων ατόμων με κριτική σκέψη και η παροχή σημαντικών επιβραβεύσεων στους συμμετέχοντες.  

Φέτος οι υποψήφιοι θα γράψουν εργασία 2.000 λέξεων με θέμα: 

Restarting Greece:

Οικοδομώντας νέα μοντέλα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

1. Βιομηχανία: αποκέντρωση και έξυπνη ανάπτυξη (νέες τεχνολογίες),

2. Clustering: δημιουργία και προώθηση επιχειρησιακών δικτύων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον πρωτογενή ή /και δευτερογενή τομέα

3. Διευκόλυνση του επιχειρείν από το δημόσιο τομέα.

Οι νικητές κερδίζουν: υποτροφίες, χρηματικά έπαθλα, ταξίδια κ.α!  

Ο 22ος economia Φοιτητικός Διαγωνισμός έχει ήδη ξεκινήσει και η ημερομηνία λήξης υποβολής εργασιών είναι στις 31 Μαρτίου 2016. Η βαθμολόγηση των εργασιών γίνεται τον Απρίλιο ενώ η τελετή της απονομής των βραβείων προγραμματίζεται για τoν Ιούνιο. 

Η επιτροπή αξιολόγησης των εργασιών αποτελείται από τους: Γεώργιο Δουκίδη, καθηγητή τμήματος διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας του  ΟΠΑ, Νέλλη Τζάκου, γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Δρ Βασίλη Αποστολόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, τον ειδικό σύμβουλο και γενικό διευθυντή του περιοδικού «Οικονομική Επιθεώρηση» Αντώνη Παπαγιαννίδη. 

Η ημ/νία λήξης υποβολής εργασιών είναι στις 31 Μαρτίου 2016.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλους τους Φοιτητικούς Διαγωνισμούς ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr