Menu

 28ος economia Φοιτητικός Διαγωνισμός με θέμα "Κλιματική αλλαγή και ενέργεια: Η αναπτυξιακή διάσταση σε ΕΕ και Ελλάδα"

Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχής στον 28ο economia Φοιτητικό Διαγωνισμό

Ο Όμιλος Economia με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την επίσημη έναρξη του 28ου  economia Φοιτητικού Διαγωνισμού με θέμα:

Κλιματική αλλαγή και ενέργεια: Η αναπτυξιακή διάσταση σε ΕΕ και Ελλάδα


Η επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής σε συνδυασμό με την υιοθέτηση νέων ενεργειακών πολιτικών, τοποθετεί στο επίκεντρο των εξελίξεων το περιβάλλον και δίνει το έναυσμα για τη διενέργεια του φετινού διαγωνισμού.

Ο φοιτητικός διαγωνισμός που έχει γίνει θεσμός, ανανεώνει το ραντεβού του με τους φοιτητές όλων των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της χώρας, φιλοδοξώντας να ανοίξει ένα γόνιμο διάλογο γύρω από την κλιματική κρίση και να αναδείξει καινοτόμες λύσεις που να καλύπτουν την ολοένα και περισσότερο αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας με σεβασμό προς το περιβάλλον.     

Ο φετινός Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΣΕΒ,

Έπειτα από τις καταστροφικές κι επίμονες πυρκαγιές του Αυγούστου, οι οποίες συγκλόνισαν όλο τον πλανήτη, η ανάγκη βαθύτερης κατανόησης των αιτιών, αλλά και εξεύρεσης άμεσων λύσεων γίνεται η αφορμή για το άνοιγμα της συζήτησης σε ευρύτερο επίπεδο. Το επιστημονικό ενδιαφέρον εδώ και δεκαετίες έχει εστιάσει στη σχέση αιτίας – αιτιατού που συνδέει την ανθρωπογενή δραστηριότητα με την εξάντληση των φυσικών πόρων. Φέτος, οι φοιτητές καλούνται να ανατρέξουν στη διεθνή βιβλιογραφία και να αναρωτηθούν ποια είναι η χρυσή τομή ανάμεσα στην ανάπτυξη, στην ενέργεια και στην προστασία του πλανήτη εξετάζοντας και προτείνοντας και οι ίδιοι καινοτόμες λύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες καλούνται να αναπτύξουν μια από τις τρεις υπο-ενότητες τη θεματικής Κλιματική αλλαγή και ενέργεια: Η αναπτυξιακή διάσταση σε ΕΕ και Ελλάδα:

  1. Πόσο έχει προχωρήσει η δημόσια συζήτηση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα;
  2. Ενέργεια και περιβάλλον: πώς μπορούν να συμβιβαστούν στην πράξη;
  3. Πώς συνδυάζεται η πράσινη προτεραιότητα του Ταμείου Ανάκαμψης με την απαίτηση ανταγωνιστικότητας της οικονομίας;

Αναζητώντας απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα οι φοιτητές καλούνται να παρουσιάσουν τις επιστημονικές τους εργασίες στους έγκριτους κριτές της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Η φετινή Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από ειδήμονες του κλάδου της ενέργειας προερχόμενους τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο καθηγητής Ν. Φαραντούρης, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «MSc in EnergyStrategyLaw and Economics» του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Μέλη της Επιτροπής είναι οι κύριοι:

  • Α. Δαγούμας, Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας
  • Ι.Δ. Παπαδημητρίου, Αναπληρωτής Οικονομικός Διευθυντής της Viohalco S.A.
  • Β. Καραμούζης, Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα

Ειδικός Σύμβουλος της Επιτροπής είναι ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου economia, Aντώνης Παπαγιαννίδης.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εργασιών, οι οποίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 2.000 λέξεις, ορίζεται η 31η Μαρτίου 2022. Τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης βαθμολογούν τις εργασίες έως τα μέσα Απριλίου, ενώ τα αποτελέσματα και η λήξη του διαγωνισμού επισφραγίζονται με την Τελετή Απονομής των βραβείων στα τέλη Μαΐου του 2022

Διαβάστε τους Όρους Συμμετοχής, τις Προϋποθέσεις και υποβάλλετε την Αίτησή σας εδώ.

Συζήτηση ενόψει του 28ου economia Φοιτητικού Διαγωνισμού / Τι λένε βραβευθέντες προηγούμενων ετών

---------

Tα «Φοιτητικά Νέα» Κύριος Χορηγός Επικοινωνίας
του 
28ου economia Φοιτητικού Διαγωνισμού.

--------- 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr