Ευρωπαϊκός Φοιτητικός Διαγωνισμός Μηχανικών BEST / European BEST Engineering Contest (EBEC)

Ευρωπαϊκός Φοιτητικός Διαγωνισμός Μηχανικών BEST / European BEST Engineering Contest (EBEC)

Το BEST Thessaloniki διοργανώνει και φέτος, για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μηχανικής EBEC.

To EBEC (European Best Engineering Competition) είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός μηχανικής στην Ευρώπη και διοργανώνεται από φοιτητές για φοιτητές σε 34 χώρες, 57 εκπαιδευτικά ιδρύματα και συγκεντρώνοντας πάνω από 6500 συμμετέχοντες. Προσφέρει σε φοιτητές τεχνολογίας την ευκαιρία να αναδείξουν τις ικανότητές τους τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, με στόχο την πρόκριση στις επόμενες φάσεις του διαγωνισμού.


Team Design
Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να υλοποιήσουν μια τεχνική κατασκευή με συγκεκριμένες ιδιότητες και προδιαγραφές, έχοντας στη διάθεσή τους απλά υλικά και περιορισμένο χρόνο. Έπειτα, οι κατασκευές της κάθε ομάδας παρουσιάζονται σε επιτροπή αξιολόγησης, αποτελούμενη τόσο από την ομάδα δημιουργίας των θεμάτων όσο και από καθηγητές του ΑΠΘ σχετικούς με το θέμα, οι οποίοι αναδεικνύουν τη νικητήρια ομάδα.

Case Study
Οι διαγωνιζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με ένα θεωρητικό πρόβλημα, το οποίο καλούνται να επιλύσουν αναπτύσσοντας υποθετικές λύσεις και αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που δίνονται κατά την έναρξη του διαγωνισμού. Οι ομάδες παρουσιάζουν τις προτάσεις τους στην κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες καθηγητές του ΑΠΘ και την ομάδα των θεμάτων, η οποία προβαίνει στην ανάδειξη του νικητή.

Η δομή του διαγωνισμού χωρίζεται σε τρία επίπεδα (τοπικό, εθνικό/περιφερειακό, πανευρωπαϊκό), στα οποία συμμετέχουν ομάδες αποτελούμενες από τέσσερα άτομα. Οι νικήτριες ομάδες των τοπικών επιπέδων προκρίνονται στον εθνικό και στη συνέχεια στον πανευρωπαϊκό γύρο αντίστοιχα.

Στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν 5 τοπικοί γύροι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη Πάτρα και Χανιά.

Στη Θεσσαλονίκη, λόγω της πανδημίας, ο φετινός τοπικός γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 28-30 Μαρτίου διαδικτυακά:

στο Team Design, θα διανεμηθούν τα υλικά για την κατασκευή κατ’οίκον στους διαγωνιζόμενους.

Εκτός απροόπτου, ο εθνικός γύρος θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο στα Χανιά, ενώ ο τελικός πανευρωπαϊκός γύρος θα λάβει χώρα στη Μαδρίτη.

Δήλωσε συμμετοχή εδώ http://bit.ly/3kE2nr3 έως τις 13 Μαρτίου!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr