Ανεξάρτητη Φοιτητική Πρωτοβουλία ΠΑΔΑ: Αφήστε μας επιτέλους να σπουδάσουμε!

Ανεξάρτητη Φοιτητική Πρωτοβουλία ΠΑΔΑ: Αφήστε μας επιτέλους να σπουδάσουμε! 

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Τι αναφέρει η Ανεξάρτητη Φοιτητική Πρωτοβουλία Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στα «Φοιτητικά Νέα» για την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα:

«Στις 05.11.2019  με πρόφαση την αφισοκόλληση, μέλη κομματικής παράταξης, αναρχικών ομάδων και οργανωμένων ταραχοποιών, δεν έχασαν την ευκαιρία να δείξουν την πραγματική τους φύση. Ύστερα από έντονο διαπληκτισμό, ξεκίνησε συμπλοκή η οποία εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο βίαια περιστατικά στην ιστορία του Πανεπιστημίου. Χρησιμοποιήθηκαν όπλα όπως αλυσίδες, κράνη, ρόπαλα, πυροσβεστήρες και καπνογόνα. (Δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ του «Φοιτητικά Νέα»).


Τα αποτελέσματα αυτού ήταν περισσότεροι από τρείς φοιτητές να διακομιστούν στο νοσοκομείο, καταστροφή δημόσιας περιουσίας, δημιουργία αποπνικτικής ατμόσφαιρας στον κεντρικό διάδρομο και δημιουργία πολεμικού κλίματος, τα οποία κατέστησαν την συνέχιση των μαθημάτων αδύνατη.

Η αστυνομία η οποία εμφανίστηκε στο σημείο (ομάδα Δ.Ι.Α.Σ και Ο.Π.Κ.Ε) δεν παρενέβη και ο ξυλοδαρμός συνεχίστηκε για διάστημα περίπου μίας ώρας, αυξάνοντας τον αριθμό των φθορών και των τραυματιών, ενώ έξω-πανεπιστημιακοί συνέρρεαν στο χώρο για να λάβουν μέρος στη συμπλοκή.

Παράλληλα αυτές τις μέρες, άτυπες έκτακτες γενικές συνελεύσεις κοινοποιούνται λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή τους, παραβιάζοντας κάθε ηθικό, δημοκρατικό και νόμιμο κανόνα καταστατικού Φοιτητικού Συλλόγου με σκοπό την κατάληψη του ιδρύματος από μειονοτικές ομάδες. Οι ομάδες αυτές έχουν ονοματεπώνυμο : Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και Ε.Α.Α.Κ ή αλλιώς, Κ.Ν.Ε και ΑΝΤ.Α.Ρ.ΣΥ.Α.

Τα παραπάνω προβλήματα προκύπτουν από τη βαθιά κομματική φύση και νοοτροπία των φοιτητικών παρατάξεων, οι οποίες δε χάνουν ευκαιρία να φανατίσουν και να διχάσουν φοιτητές και φοιτήτριες στρέφοντάς τους ενάντια στην υπόλοιπη φοιτητική κοινότητα και μετατρέποντας τους σε παρίες του πανεπιστημίου. Ως Ανεξάρτητη Φοιτητική Πρωτοβουλία Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, πρώτοι θέσαμε το ζήτημα του κομματικού ανταγωνισμού και φανατισμού στη Γενική Συνέλευση (22.10.2019), προσπαθώντας να αποτρέψουμε το αναπόφευκτο. Τελικά, με συντριπτική πλειοψηφία ελήφθη απόφαση από το Φοιτητικό Σύλλογο Σχολής Μηχανικών (62% από 532 συμμετοχές), η οποία τερμάτιζε τη μέχρι τότε κατάληψη της σχολής και επέτρεπε στο φοιτητικό κόσμο να διεκδικήσει το αναφαίρετο δικαίωμα του, την ανεμπόδιστη πρόσβαση στις σπουδές του. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε εντός πολλών άλλων, ο περιορισμός της χαοτικής αφισοκόλλησης, η οποία ενίσχυε διαχρονικά τον κομματικό και ιδεολογικό ανταγωνισμό.

Παρόλα αυτά, οι εν λόγω κομματικοί στρατοί (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΠΑΣΠ, ΚΝΕ) συνεχίζουν να αυθαιρετούν ενάντια στο μέσο φοιτητή, μη σεβόμενοι την δημοκρατικά ληφθείσα απόφαση της πλειοψηφίας, καταστρέφοντας δημόσια περιουσία (βανδαλισμοί τοίχων), κολλώντας χαοτικά τις κομματικές τους αφίσες, συνεχίζοντας την τακτική διχασμού της φοιτητικής κοινότητας και αυξάνοντας την πιθανότατα επανάληψης των παραπάνω θλιβερών γεγονότων.

Τελειωτικό χτύπημα στην ελευθερία και τη δημοκρατία ήταν ο προπηλακισμός φοιτητή της σχολής μηχανικών, στις 07.11.2019, από ομάδα αυτοαποκαλούμενων αντιφασιστών. Ο εν λόγω φοιτητής είχε ξυλοκοπηθεί βάναυσα στο παρελθόν από ομάδα 20 ατόμων του αντί-εξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι όντες οπλισμένοι με κράνη και ρόπαλα, του προκάλεσαν  κακώσεις, ορμώμενοι από χώρους του πανεπιστημίου τους οποίους είχαν καταλάβει. Θεωρούμε πως σε ένα κράτος δικαίου κανένας δεν πρέπει να διώκεται και να στοχοποιείται με βάση αυθαίρετες έρευνες, ούτε να γίνεται βορά του κάθε αυτόκλητου τιμωρού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ζητώντας τη βοήθεια του τύπου ώστε το θέμα να πάρει τις διαστάσεις που του αρμόζει, να ασκηθούν οι ανάλογες πιέσεις, ο παραλογισμός επιτέλους να λήξει και να καταφέρουμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας ανεμπόδιστα και με ασφάλεια. 

“Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.” - Ισοκράτης.»

Ασθενοφόρα, περιπολικά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - Τραυματίστηκαν φοιτητές (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr