60 σύλλογοι συμμετείχαν στις Φοιτητικές Εκλογές ως ΟΝΝΕΔ και οι υπόλοιπες ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

60 σύλλογοι συμμετείχαν στις Φοιτητικές Εκλογές ως ΟΝΝΕΔ και οι υπόλοιπες ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Έπειτα απο την απόφαση φοιτητών να συμμετέχουν ως ΟΝΝΕΔ στις φοιτητικές εκλογές.

Πολλά είναι τελικά τα περιστατικά με επεισόδια κατά τις Φοιτητικές Εκλογές 2016. Κουκουλοφόροι έκανουν καταδρομικές επιθέσεις στη Νομική, στο ΑΠΘ, στο Πάντειο και στο Παιδαγωγικό.


Την ίδια ώρα, προβλήματα φαίνεται πως υπάρχουν και στο εσωτερικό της Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ, με μερικούς να κάνουν λόγω ακόμη και για εσωτερικό διχασμό, αφού φοιτητές από περίπου 60 συλλόγους ανά την Ελλάδα συμμετέχουν στις εκλογές ως ΟΝΝΕΔ, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους με την αναστολή λειτουργίας της οργάνωσης της νεολαίας μετά το συνέδριό της στην Θεσσαλονίκη και τα όσα έγιναν εκεί.

Πρόκειται για μία κίνηση τόσο πολιτικής όσο και συμβολικής σημασίας αφού μετά από πολλά χρόνια φαίνεται πως μπορεί να απειληθεί η... πρωτιά της παράταξης.

«Η συμμετοχή στις φετινές φοιτητικές εκλογές μέχρι την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες πρέπει να είναι όσο πιο μαζική γίνεται ώστε έτσι να δοθεί οξυγόνο όσον αφορά την αναγέννηση του φοιτητικού κινήματος αλλά και της νέας γενιάς που βάλλεται περισσότερο από ποτέ από τα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που έχουν παρθεί εις βάρος της», σημειώνει ο γραμματέας επιστημονικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Κωστόπουλος, αναφορικά με τις σημερινές φοιτητικές εκλογές.

Τέλος, αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα και έπειτα από την ανακοίνωση των φοιτητών με την οποία επισημαίνουν πως επιθυμούν να μην καταμετρηθούν στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά να καταγραφούν στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ, τονίζει: «Η Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ ήταν πάντα μέσα από τις θέσεις και τις ιδέες της η πρωτοπόρα φοιτητική δύναμη και φέτος και στις φετινές φοιτητικές εκλογές θα παραμείνει ενωμένη και δυνατή».

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, για να δείτε πρώτοι τα αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών 2016 για το ΑΠΘ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr