Η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα επεισόδια στο Πάντειο, Χημείο και στη Νομική Αθηνών

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα επεισόδια στο Πάντειο, Χημείο και στη Νομική Αθηνών

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει ως εξής:

"Πριν λίγη ώρα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Χημείο της Αθήνας και στη Νομική Αθηνών εισέβαλαν παρακρατικές ομάδες κουκουλοφόρων οι οποίες επιτέθηκαν, τραυματίζοντας φοιτητές και διαλύοντας τις φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει ακέραια την ευθύνη, όχι μόνο για την ανοχή της απέναντι στο φαινόμενο της αναρχικής βίας, αλλά γιατί υποθάλπει και υποκινεί τις ομάδες αυτές, προκειμένου να εισπράξει μικροπολιτικά οφέλη. Η διάλυση των φοιτητικών εκλογών εμποδίζει το πιο δυναμικό κομμάτι της ελληνικής νεολαίας, τους φοιτητές και σπουδαστές, να καταδικάσουν την κυβέρνηση - νεκροθάφτη των ονείρων τους. Όμως όση βία και αν υποθάλψει, όση λάσπη και αν χρησιμοποιήσει, δεν μπορεί να σταματήσει τη ροή των γεγονότων. Αυτοί που με ψέματα κέρδισαν την εξουσία, αυτοί που χωρίς ντροπή άλλαξαν θέσεις και αξίες, αυτοί που δεν διστάζουν να ασκήσουν βία.


Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταδικάζουμε τέτοιες πρακτικές και καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν στην σημερινή διαδικασία για να αποφασίσουν οι ίδιοι με την ψήφο τους τι Ανώτατη Εκπαίδευση επιθυμούν. Παθογένειες ετών, που οδήγησαν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας στην οπισθοδρόμηση πρεπεί να καταπολεμηθούν με την ενδυνάμωση του φοιτητικού κινήματος.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να δυναμώσουν την φωνή τους μαζί μας για να αποτρέψουν την περαιτέρω υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που συντελείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τον τελευταίο 1,5 χρόνο."

Όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις Φοιτητικές Εκλογές 2016 στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr