Χωρίς απρόοπτα οι φοιτητικές εκλογές για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών

Φοιτητικές Εκλογές Πανεπιστήμιο Πατρών | Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και εντάσεις πραγματοποιούνται στην Πάτρα οι φοιτητικές εκλογές

Οι εκλογές, σε ό,τι αφορά το Πανεπιστήμιο Πατρών, διεξάγονται στους χώρους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας (Στρούμπειο) και στο Παλαιό Αρσάκειο.

Ειδικότερα στις κάλπες που έχουν στηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο ψηφίζουν οι φοιτητές των εξής τμημάτων: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Φυσικού, Οικονομικού, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Φιλοσοφίας, Φιλολογίας και ΤΕΕΑΠΗ.


Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, για να δείτε πρώτοι τα αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών 2016 για το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στα εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί στο κτίριο του παλαιού Αρσακείου ψηφίζουν οι φοιτητές των εξής τμημάτων: Μαθηματικού, Χημικού, Βιολογικού, Επιστήμης των Υλικών, Γεωλογικού, Παιδαγωγικού, Θεατρικών Σπουδών, Ιατρικής και Φαρμακευτικής.

Διαβάστε ακόμη: Φοιτητικές Εκλογές 2016: Επεισόδια σε ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και Πάντειο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ ψηφίζουν, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία, στο κεντρικό κτίριο του ΤΕΙ.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 το βράδυ. Μέχρι στιγμής η συμμετοχή των φοιτητών στην εκλογική διαδικασία κρίνετε ικανοποιητική.

Χωρίς έγκριση χώρου η διεξαγωγή των Φοιτητικών Εκλογών στην Πάτρα;

Έτσι και στην Πάτρα, η διαδικασία της διεξαγωγής των εκλογών έδειχνε να κινείται ομαλά και χωρίς προβλήματα στο Παλαιό Αρσάκειο και στο Στρούμπειο Δημοτικό σχολείο, μέχρι που ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Στρούμπειου, έπειτα από ''έφοδο'' στο χώρο του σχολείου, διαπίστωσε πως οι κάλπες είχαν ήδη στηθεί και οι ίδιοι ενημερώθηκαν μόλις τις τελευταίες ώρες, ότι τελικά ο χώρος του σχολείου θα διατεθεί στους φοιτητικούς συλλόγους του πανεπιστημίου για τις φοιτητικές εκλογές.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Γιώργος Πλης αναφέρει σε τοπικό portal:

"Η περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης αποφάσισε να παραχωρήσει το Στρούμπειο για τις εκλογές παρά την άρνηση του Δήμου. Τα παιδιά του Δημοτικού ενημερώθηκαν ότι θα πάνε σήμερα "αναγκαστική" εκδρομή για να μπορέσουν οι φοιτητικοί σύλλογοι να στήσουν τα πανό τους. Δεν υπήρχε καν η ευαισθησία να περιμένουν την αναχώρηση των μαθητών του δημοτικού από το σχολείο για την εκδρομή, αφού μόλις μπήκαν το πρωί στις τάξεις τους για να ετοιμαστούν βρέθηκαν μπροστά στις ομάδες των φοιτητών που είχαν μετατρέψει το σχολείο σε εκλογικό κέντρο".

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας λοιπόν, αποφάσισαν να απευθυνθούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση που στεγάζεται στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και το μεσημέρι θα συναντηθούν με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ώστε να διαπιστώσουν, αν η διαδικασία κινείται με όλες τις νομιμότητες και αν οι υπεύθυνοι διεξαγωγής των εκλογών είχαν πάρει την έγκριση για να στήσουν τις κάλπες στο χώρο του σχολείου.

Όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις Φοιτητικές Εκλογές 2016 στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr