Δύο συνδυασμοί στις φοιτητικές εκλογές 2016 στο ΤΕΙ Πύργου

Δύο συνδυασμοί στις φοιτητικές εκλογές 2016 στο ΤΕΙ Πύργου

Δύο συνδυασμοί σπουδαστών θα κατέλθουν στις φετινές φοιτητικές εκλογές στο ΤΕΙ Πύργου, οι οποίες θα διεξαχθούν –όπως και σε όλη την Ελλάδα- την Τετάρτη 18  Μαΐου του 2016.

Την ψήφο των φοιτητών-τριών θα διεκδικήσουν η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), νικήτρια των περσινών εκλογών και πλειοψηφούσα παράταξη στο ΔΣ, και η νεοϊδρυθείσα Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών Πύργου «ΚΥΒΟΣ».


Ο εκπρόσωπος της ΠΚΣ και πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου, Βασίλης Στεργίου, δήλωσε ενόψει των εκλογών: «Οι σπουδαστικές εκλογές είναι πολύ σημαντικές στη σπουδάζουσα νεολαία, γιατί την ίδια μέρα σε όλη την Ελλάδα καλούνται όλοι οι φοιτητές να στείλουν ένα μήνυμα παντού.

Όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις Φοιτητικές Εκλογές 2016 στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Σήμερα έχουμε ένα ΤΕΙ και ένα πανεπιστήμιο πολύ κατώτερο από τις ανάγκες μας. Τα νομοσχέδια και οι αλλαγές που έχουν γίνει ως τώρα, μας έχουν βάλει μια μεγάλη μαύρη ταμπέλα στο μέλλον μας.

Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι και οργανώνεται μέσα από ζωντανούς και μαχητικούς συλλόγους για να παλέψει και να δείξει ότι θέλει να σπουδάζει σήμερα όχι όπως σπούδαζαν οι παππούδες μας. Θέλουμε να διεκδικήσουμε τα όνειρα και τη ζωή που μας αξίζει.»

Η παράταξη  «ΚΥΒΟΣ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ανεξάρτητη κίνηση σπουδαστών του τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων, καθώς και των τμημάτων Μουσειολογίας Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων και Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ιδρύθηκε με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας σπουδών, την αναβάθμιση των συλλογικών διαδικασιών και την και την ταυτόχρονη χειραφέτηση από κάθε κομματική ή άλλου είδους επιρροή. Ο Κύβος Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών Πύργου(ΑΚΙΣΠ) είναι πολιτικά και ιδεολογικά ανεξάρτητος.»

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal στην Ελλάδα όπως κάθε χρόνο θα καλύψουν Live λεπτό προς λεπτό τη ροή των αποτελεσμάτων των Φοιτητικών Εκλογών 2016.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr