Φοιτητικές Εκλογές 2016: Π.οικ.Συ.Δ.Α - Η νέα παράταξη στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Φοιτητικές Εκλογές 2016: Π.οικ.Συ.Δ.Α - Η νέα παράταξη στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Μια ανεξάρτητη κίνηση ιδρύθηκε στον Πανεπιστήμιο της Πάτρας με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας σπουδών χωρίς κομματικές αγκυλώσεις που προάγουν τον αλτρουισμό, την ισονομία και την αλληλεγγύη όπως επισημαίνουν και παρακάτω.

Μιλήσαμε με τους επικεφαλής του Π.Οικ.Συ.Δ.Α. (Πανεπιστημιακή Οικοδόμηση Συμμαχίας Δυνάμεων Ανεξαρτησίας).


Δείτε τι είπαν στο patrasevents:

Ποιοι είναι οι λόγοι αναγκαιότητας ίδρυσης ανεξαρτήτων παρατάξεων στους ακαδημαϊκούς συλλόγους;

«Από το 74 και μετά το πανεπιστήμιο καθίσταται όμηρος κομματικά αγκυλωμένων παρατάξεων που λειτουργούν ως φυτώρια ψηφοφόρων και αφισοκολλητών, καπηλευόμενες την ελπίδα του νέου να μπει ευνοημένος στην αγορά εργασίας τάζοντας διορισμούς, δωροδοκώντας με κεράσματα σε νυχτερινά κέντρα, εκδρομές και μοίρασμα σημειώσεων σε μαθήματα.

Όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις Φοιτητικές Εκλογές 2016 στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Οι ιδεολογίες πλέον κατέρρευσαν.

Είτε ψηφίσεις σοσιαλισμό, είτε κομουνισμό, είτε καπιταλισμό η πολιτική που θα ασκηθεί θα είναι ίδια. Κατά συνέπεια το μόνο που αλλάζει είναι το χρώμα και το είδος γαβγίσματος απόγνωσης του καθενός, ώστε να φανεί καλός κομματικός σκλάβος στους ανωτέρους του.

Έτσι αποζημιώνονται με θέσεις, τίτλους, επιφανειακές λυκοφιλίες που τους θυμόνται δύο βδομάδες πριν τις εκλογές και συντηρούν ένα σάπιο σύστημα που απαξιώνεται κάθε χρόνο και παραπάνω.»

Ποιο είναι το όραμα σας;

"Πανεπιστήμια χωρίς κομματικές αγκυλώσεις με παρατάξεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα της σχολής και προάγουν τον αλτρουισμό, την ισονομία, την αλληλεγγύη.»

Μήπως είναι ουτοπικό όλο αυτό;

«Ένα πρόσφατο παράδειγμα που αναιρεί τον ουτοπισμό αποτελεί το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη προσβασιμότητα σε εξέταση νησιωτών φοιτητών του τμήματος του Οικονομικού λόγω απεργίας των Ναυτεργατών και αποκλεισμού τους.

Οι κομματικές παρατάξεις δεν ενδιαφέρθηκαν να αναβάλλουν την εξέταση καθώς οι φοιτητές που είχαν αποκλειστεί ήταν ελάχιστοι και δεν αποτελούσαν άξια εκλογική μάζα. Εξάλλου κανείς τους δεν θέλει οι σύντροφοι τους να τρέχουν να διαβάσουν μια μέρα πριν τις εκλογές αντί για να τρέχουν να μαζεύουν ψήφους.

Με ένα απλό e-mail στον καθηγητή και την σωστή επιχειρηματολογία μας, η εξέταση μεταφέρθηκε μια μέρα πριν τις φοιτητικές εκλογές και τα ελάχιστα παιδιά από τα νησιά μπορούν πλέον να εξεταστούν.

Ένα δεύτερο παράδειγμα αποτελεί η τράπεζα σημειώσεων και θεμάτων που θεσπίσαμε με δημιουργία αντίστοιχων group στο Facebook. Πλέον όλοι βοηθούν έναν και ένας βοηθάει όλους να αποκτήσουν πρόσβαση σε ό,τι πρέπει να μελετηθεί χωρίς να έχουν υποχρέωση σε κανέναν κομματικό καιροσκόπο. Σκοπός μας είναι να το διαδώσουμε σε όλες τις σχολές ώστε πλέον να συναισθανθούν όλοι την άσκοπη ύπαρξη των κομματικών φερεφώνων της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Εξάλλου στο εξωτερικό ο κομματισμός στα πανεπιστήμια φυτοζωεί και ποτέ δεν είχε την Ελληνική έκταση.»

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal στην Ελλάδα όπως κάθε χρόνο θα καλύψουν Live λεπτό προς λεπτό τη ροή των αποτελεσμάτων των Φοιτητικών Εκλογών 2016.

Π.οικ.Συ.Δ.Α

Π.οικ.Συ.Δ.Α

Π.οικ.Συ.Δ.Α

Π.οικ.Συ.Δ.Α

Π.οικ.Συ.Δ.Α

Π.οικ.Συ.Δ.Α

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr