Καταγγελία για τη ΔΑΠ για τον αποκλεισμό ΕΑΑΚ- ΑΡΕΝ- ΑΡΔΙΝ από τις φοιτητικές εκλογές 2016

Καταγγελία για τη ΔΑΠ για τον αποκλεισμό ΕΑΑΚ- ΑΡΕΝ- ΑΡΔΙΝ από την κάλπη των φοιτητικών εκλογών 2016

Καταγγελία για τα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σε μια χρονιά που τα δικαιώματα και η προοπτική της νεολαίας καταπατώνται από παντού, στις φοιτητικές εκλογές δίνετε η μάχη από το σύνολο της αγωνιζόμενης ριζοσπαστικής νεολαίας και των πολιτικών δυνάμεων στο εσωτερικό της, ενάντια στην αποχή, τον ατομισμό, την απογοήτευση, αλλά και τις πολιτικές παρατάξεις που τροφοδοτούν αυτές τις πρακτικές.


Αναχώματα σε αυτή την κίνηση επιχειρεί να βάλει ο αιώνιος τσιφλικάς και εχθρός του φοιτητικού κινήματος, η Νέα Δημοκρατία και η ΟΝΝΕΔ μέσα από την παράταξή τους στα πανεπιστήμια τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αυτή τη φορά επιχειρεί, δύο μέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές, να «απαγορεύσει» την κάθοδο στις εκλογές στο σχήμα της ΕΑΑΚ (Αntivirus) και στο αντίστοιχο της ΑΡΕΝ, που κατεβαίνουν ως πολιτική συνεργασία στο Τμήμα Πολιτιστικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με πρόσχημα ότι δεν συμμετείχαν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση!!!

Η πρακτική του αποκλεισμού πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς από τις φοιτητικές εκλογές, θυμίζει άλλες εποχές. Η επαναφορά της ΕΚΟΦ, των Κενταύρων και των Ρέιντζερς δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή μέσα στις σχολές και στους φοιτητικούς συλλόγους και δεν πρόκειται να αποδεχτούμε καμία τέτοια μεθόδευση. Οι φοιτητικές εκλογές είναι μια πολιτική διαδικασία που καλείται να απευθυνθεί σε όλο το σύλλογο,και κάθε φοιτητής ή ομάδα φοιτητών που θέλει να καταθέσει μια πολιτική πρόταση στο σύλλογο,έχει το δικαίωμα να συγκροτεί ψηφοδέλτιο και να το καταθέτει,μέχρι να κλείσουν τα ψηφοδέλτια λίγες ώρες πριν τις φοιτητικές εκλογές. Είναι αδιανόητο να απαιτεί η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ, πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης βάζοντας ως προϋπόθεση συμμετοχής στις εκλογές τη συμμετοχή και τη νομιμοποίηση «συνελεύσεων» που στήνονται ως προεκλογικά πανηγυράκια των καθεστωτικών δυνάμεων, υποβαθμίζοντας τον ίδιο το θεσμό της γενικής συνέλευσης. Εξάλλου, είναι αστείο να επικαλείται τις γενικές συνελεύσεις η ΔΑΠ, που σαμποτάρει πανελλαδικά τις διαδικασίες των συλλόγων,απέναντι στις δυνάμεις των σχημάτων της ΕΑΑΚ και της ΑΡΕΝ που έχουν αποδείξει εδώ και χρόνια ότι είναι οι μόνες που βάζουν πλάτη για να υπάρχουν και να λειτουργούν. 

Οι πολιτικές απόψεις και οι αντιθέσεις πρέπει να είναι ανοιχτό αντικείμενο διαπάλης μέσα στους συλλόγους, και η φίμωση οποιασδήποτε φωνής με τέτοιο τρόπο αποτελεί φασιστική πρακτική. Η ΔΑΠ έχει πλήρη επίγνωση ποιοι είναι οι εχθροί της, και δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί πολιτικά,γι’αυτό επιλέγει τον οργανωτικό αποκλεισμό. Είναι γνωστό άλλωστε πως αντιλαμβάνεται τους συλλόγους που θεωρεί ότι «ελέγχει» ως μαγαζάκι της,στέλνοντας τις σφραγίδες τους στο ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, χωρίς καμία πολιτική διαδικασία. Δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει βέβαια. Πρόκειται για την παράταξη που υποστήριξε και υποστηρίζει ακόμα την κατάργηση του ασύλου, την παρουσία της αστυνομίας μέσα στις σχολές και επικροτούσε τον πρύτανη Φορτσάκη (νυν βουλευτή της ΝΔ) όταν χτυπούσε μέλη των φοιτητικών συλλόγων.

Η συγκεκριμένη επιλογή αποκλεισμού πολιτικών δυνάμεων παραβιάζει ακόμη και τη στοιχειώδη δημοκρατία που πρέπει να υπάρχει εντός των φοιτητικών συλλόγων, και την καταγγέλουμε, όπως επίσης και την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την ΟΝΝΕΔ και τη ΝΔ που είναι οι πυλώνες αυτής της λογικής και αυτών των πρακτικών ιστορικά μες στα Πανεπιστήμια. Δεν θα αφήσουμε να φιμωθεί κανένας, η φωνή των σχημάτων της ΕΑΑΚ, της ΑΡΕΝ και οποιασδήποτε άλλης αριστερής δύναμης δε θα φιμωθεί από κανέναν νταβατζή ή μαγαζάτορα! Κατεβαίνουμε στις εκλογές δυναμικά και μαυρίζουμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, μαζί με όλους όσους μας καταστρέφουν τις ζωές.

ΕΑΑΚ ΣΕ ΑΕΙ – ΤΕΙ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις Φοιτητικές Εκλογές 2016 στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal στην Ελλάδα όπως κάθε χρόνο θα καλύψουν Live λεπτό προς λεπτό τη ροή των αποτελεσμάτων των Φοιτητικών Εκλογών 2016.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr