Φοιτητική παράταξη καταγγέλλει τη ΔΑΠ για ύβρεις, απειλές και χειροδικίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοιτητική παράταξη καταγγέλλει τη ΔΑΠ για ύβρεις, απειλές και χειροδικίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανακοίνωση καταδίκης των γεγονότων που επισκίασαν τις φοιτητικές εκλογές της 25ης Μαΐου στη Νομική Σχολή Κομοτηνής, εξέδωσε η Κοινότητα Παιδείας των Νέων του Ποταμιού. Την ανακοίνωση συνοδεύει ένα βίντεο από το επεισόδιο, στο οποίο μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εμφανίζονται να επιτίθενται εναντίον συναδέλφων τους, μελών της «Ανεξάρτητης Νομικής Κομοτηνής-ΑΝΟΚ», με χυδαία συνθήματα όπως «τρέλα πουλάμε, πασόκια σας γαμ…», «μπλε η Νομική, να βάλετε στον κ… σας το πράσινο πανί» κ.α.

Ακολουθούν η ανακοίνωση των Νέων του Ποταμιού και το σχετικό βίντεο:


«Με αφορμή τα γεγονότα στο κτήριο της Νέας Νομικής στην Πανεπιστημιούπολη του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή, οπού στελέχη-οπαδοί της κομματικής παράταξης ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (Δ.Ε.Φ) ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ κινήθηκαν επιθετικά σε βάρος μελών της Ανεξάρτητης Νομικής Κομοτηνής – ΑΝΟΚ με υβριστικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς, με χειρονομίες και με παντός είδους πρακτικές γηπέδου, ακόμη και με απειλές σωματικής βλάβης, ως Νεολαία του Ποταμιού καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό.

Από την πρώτη στιγμή ίδρυσης του Ποταμιού ταχθήκαμε κατά της παρουσίας των κομμάτων μέσα στα πανεπιστήμια και κάνοντας πράξη αυτό δεν δημιουργήσαμε ουδέποτε φοιτητική παράταξη. Στηρίζουμε, ωστόσο, και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους που παλεύουν για καλύτερες συνθήκες σπουδών χωρίς “φοιτητοπατέρες”, χωρίς “τραπεζάκια”, χωρίς αφίσες και χωρίς πρακτικές εξάπλωσης του μίσους για κάθε αντίθετη άποψη. Διότι τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών τα γνωρίζουν μόνον όσοι ζουν τη σχολή από μέσα και οι λύσεις δεν είναι ποτέ γαλάζιες, πράσινες και κίτρινες. Οι κομματικές παρατάξεις μας απέδειξαν πως δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης. Είναι ώρα να στηρίξουμε ανεξάρτητους φοιτητές που παλεύουν πραγματικά για το πανεπιστήμιο τους».

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη από φοιτητές νομικής

"Στελέχη της παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προέβησαν σε υβριστική, χυδαία συνθηματολογία κατά στελεχών της ανεξάρτητης παράταξης της ΑΝΟΚ", αναφέρει η επιστολή

Έναν πρωτότυπο τρόπο, βρήκαν φοιτητές νομικής, προκειμένου να αντιδράσουν στη συμπεριφορά των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής, μετά της φοιτητικές εκλογές στη νομική.

Υπενθυμίζουμε πως οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 24 Μαΐου, ενώ η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 25 Μαΐου. Στη νομική πρώτη δύναμη, και μάλιστα με αυτοδυναμία αναδείχθηκε η ΔΑΠ, συγκεντρώνοντας 426 ψήφους, σε σύγκριση με τη δεύτερη παράταξη Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής που συγκέντρωσε 303.

Οι φοιτητές της τελευταίας, διαμαρτυρήθηκαν για τη συμπεριφορά των φοιτητών της ΔΑΠ, αποστέλλοντας μάλιστα σχετικό έγγραφο στον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επιστολή έχει ως εξής:

"Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Τα ξημερώματα της 25ης Μαΐου, κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των φοιτητικών εκλογών που διεξήχθησαν στον Σύλλογο Φοιτητών Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης "Κώστας Βάρναλης", στελέχη της παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προέβησαν σε υβριστική, χυδαία συνθηματολογία κατά στελεχών της ανεξάρτητης παράταξης της ΑΝΟΚ (μάλιστα στο περιστατικό πήραν μέρος και υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ και της ΟΝΝΕΔ).

Η ΑΝΟΚ είναι μια ετερόκλητη κίνηση φοιτητών, τα στελέχη της οποίας δραστηριοποιούνται σε διαφορετικά κόμματα, μεταξύ των οποίων και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ή παίρνουν θέση στην δημόσια ζωή χωρίς να πρόσκεινται σε κάποιο κόμμα.

Πιστεύουμε ότι η χυδαία συνθηματολογία κατά στελέχους μας, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, δεν συνάδει με το πολιτικό έργο που έχουν να επιτελέσουν οι κομματικές νεολαίαες και οι φοιτητικές παρατάξεις.

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε, με όλο τον σεβασμό, να σας παρακαλέσουμε να επιληφθείτε του θέματος, προκειμένου να μην υπάρξουν ξανά τέτοιου είδους περιστατικά, που μεταξύ άλλων είναι αντίθετα με την πρωτοβουλία που πήρατε ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για την επανίδρυση της νεολαίας του κόμματός σας.

Με βαθύτατη εκτίμηση,
Τα μέλη της "Ανεξάρτητης Νομικής Κομοτηνής - ΑΝΟΚ"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr