Με αποχή 80% οι Φοιτητικές Εκλογές 2017

Με αποχή 80% οι Φοιτητικές Εκλογές 2017

Πολύ λιγότεροι ακόμη και από πέρυσι ήταν οι φοιτητές που πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές για τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων τους. Φέτος υπολογίζεται ότι δεν ξεπέρασαν τις 50.000, χωρίς ωστόσο να είναι καταμετρημένο το 100% των ψήφων έως το βράδυ της Πέμπτης.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνει λόγο για πάνω από 60.000 ψηφίσαντες. Για περίπου 58.000 ψηφίσαντες κάνει λόγο η ΠΚΣ. Οι αριθμοί αυτοί, πάντως, δεν επιβεβαιώνονται, αν σκεφτεί κανείς ότι πέρυσι ήταν 56.000. Η πλειονότητα των φοιτητικών δυνάμεων εξάλλου αναφέρεται σε ποσοστά αποχής έως και 80%.


Για μια ακόμη φορά, όπως γράφει η Αυγή, τα αποτελέσματα της κάλπης ερμηνεύονται διαφορετικά από παράταξη σε παράταξη. Το Bloco Φοιτητών, μια νεόκοπη ανεξάρτητη δύναμη που πρόσκειται στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του φέτος. Πρώτη δύναμη ήταν και πάλι η ΔΑΠ συγκεντρώνοντας ποσοστό μεταξύ 41%-47% στα πανεπιστήμια. Στα ΤΕΙ οι ίδιοι κάνουν λόγο για πέμπτη χρονιά αυτοδυναμίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες δυνάμεις καταδίκασαν τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη, και ιδίως εκείνα του Πολυτεχνείου. Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι με τσεκούρια και κράνη επιχείρησαν να διακόψουν τη διαδικασία. Οι φοιτητικές εκλογές στο ΕΜΠ δεν αναγνωρίζονται από πολιτικές δυνάμεις. Το Bloco συγκεκριμένα ζήτησε την επανάληψή τους στις 31 Ιουνίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr