Εντάσεις ενόψει Φοιτητικών Εκλογών 2017

Εντάσεις ενόψει Φοιτητικών Εκλογών 2017

Την Τετάρτη 24/5 θα πραγματοποιηθούν οι Φοιτητικές Εκλογές 2017 στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας και όπως δείχνουν τα πράγματα, οι Φοιτητικές Παρατάξεις ανεβάζουν τόνους, παρότι το ενδιαφέρον από τους φοιτητές είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Ενδεικτικά, χθες οι Φοιτητικές Παρατάξεις ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ ερμήνευσαν τελείως διαφορετικά ένα επεισόδιο στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.


Συγκεκριμένα, η ΠΑΣΠ ανέφερε ότι:

«έλαβε χώρα ακόμα ένα θλιβερό γεγονός στα πανεπιστημιακά δρώμενα, με αυτουργούς μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Μέλη της ΔΑΠ προπηλάκισαν ανένταχτο φοιτητή, καθώς και μέλη της παράταξής μας, δείχνοντας τη “συνδικαλιστική” τους δράση ενόψει των φοιτητικών εκλογών». Μάλιστα, η ΠΑΣΠ ανέφερε ότι στα επεισόδια πρωτοστάτησε ο γιος πρώην υπουργού της Ν.Δ. (Για να δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΑΣΠ πατήστε εδώ).

Στη δική της εκδοχή για το συμβάν, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανέφερε ότι:

«εδώ και έξι ημέρες έχουν ξεκινήσει από τα μέλη της ΠΑΣΠ τραμπουκισμοί και βιαιότητες εις βάρος των μελών μας και της οργάνωσής μας με καταστροφές προεκλογικού υλικού και υποδομής, άνευ λόγου και αιτίας. Οι επερχόμενες φοιτητικές εκλογές, και τα διαφαινόμενα αρνητικά αποτελέσματα της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, οδηγούν τα μέλη της ΠΑΣΠ σε βανδαλισμούς και χειροδικίες. Σήμερα συνέβη ακόμα ένα τραγικό περιστατικό. Χωρίς λόγο και αιτία, συνέχισαν το “συνδικαλιστικό” τους έργο παρενοχλώντας τα μέλη μας και τους φίλα προσκείμενους στην οργάνωσή μας φοιτητές. Η στοχοποίηση, δε, στελέχους μας και της οικογένειάς του μόνο αποτροπιασμό και θλίψη προκαλεί για το ήθος και τα νέα μυαλά της ΠΑΣΠ». (Για να δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πατήστε εδώ).

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, δεν λείπουν οι φωνές που κάνουν έκκληση στις πανεπιστημιακές αρχές και στην κυβέρνηση για αποκατάσταση της ομαλότητας στο περιβάλλον του πανεπιστημίου, ύστερα και από τα τελευταία γεγονότα βίας στη Νομική Αθηνών, στο Πάντειο και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. «Τα τελευταία γεγονότα συνιστούν κορύφωση μιας χρόνιας κατάστασης, η οποία συντηρείται εξαιτίας της ανοχής και της αδράνειας των υπευθύνων εντός και εκτός πανεπιστημίου», ανέφεραν οι ανεξάρτητες κινήσεις των τριών νομικών σχολών της χώρας, τονίζοντας ότι «οι διοικήσεις των πανεπιστημίων και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να επιτελέσουν το καθήκον τους απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα».

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας, όπως κάθε χρόνο θα καλύψουν ζωντανά λεπτό προς λεπτό στις 24/5 τη ροή των Αποτελεσμάτων των Φοιτητικών Εκλογών 2017.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr