Πρόωρες φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόωρες φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόωρες μπορούν να θεωρηθούν οι Φοιτητικές Εκλογές 2017 στο τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 28 Μαρτίου στην Τρίπολη.

Όπως ανέφεραν οι φοιτητές που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, μετά τις τελευταίες εκλογές το εκλεγμένο ΔΣ της ΔΑΠ ΝΔΦΚ δεν μπόρεσε να σταθεί ικανό να επιλύσει τα σοβαρά ζητήματα του Πανεπιστημίου και έτσι αποφασίστηκαν να γίνουν νέες εκλογές για την εκλογή νέου ΔΣ.


Οι φοιτητές από τις δύο παρατάξεις που συμμετείχαν στις φοιτητικές εκλογές οι οποίες ήταν η  Αριστερή Ενότητα(ΑΡ.ΕΝ) και η ΟΜΑΔΑ (Ανεξάρτητοι Φοιτητές Τρίπολης) ανέφεραν ότι στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές τον Μάιο του 2016 υπήρξε νοθεία.

Έτσι κλήθηκαν πριν από τις φοιτητικές εκλογές που θα γίνουν πανελλαδικά στα Πανεπιστημιακά  ιδρύματα της χώρας να κάνουν νόμιμα εκλογές.

Να αναφέρουμε ότι στην είσοδο του Οικονομικού υπήρχαν τα τραπέζια με εκπροσώπους των παρατάξεων, οι οποίοι και μίλησαν για τις φοιτητικές εκλογές, αλλά και για τα προβλήματα του Τμήματος προτάσσοντας ως κύριο πρόβλημα την συγχώνευσή τους με αλλά ΤΕΙ της περιφερείας.

Άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τις Φοιτητικές Εκλογές 2017

Στις κάλπες έως τις 14:00 είχαν προσέλθει 60 φοιτητές με στόχο να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο πλαίσιο των φοιτητικών εκλογών για τη διεκδίκηση της αξιοκρατίας, της ισότητας των ευκαιριών επαγγελματικής και κοινωνικής ανάδειξης. Πιο συγκεκριμένα για το ΠαΠΕΛ, μερικά από τα αιτήματα των φοιτητών έχουν να κάνουν με την σίτιση, τη στέγαση και την  καθαριότητα της σχολής.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί εκπροσώπους από τις παρατάξεις της ΑΡ.ΕΝ και της ΟΜΑΔΑΣ να μιλούν για τις φοιτητικές εκλογές, αλλά και για την προσπάθεια που έχουν κάνει οι φοιτητικές παρατάξεις για τη βελτίωση των συνθηκών στην εκπαίδευση.

Τέλος όπως αναφέρει το arcadiaportal οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν θέλησαν να κάνουν κάποια δήλωση αναφέροντας ότι θα κάνουν τις ανακοινώσεις τους με κάποιο δελτίο Τύπου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Περισσότερα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2017 μπορείτε να δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr