Αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στη θέσπιση ενιαίων ψηφοδελτίων στις φοιτητικές εκλογές

Αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στη θέσπιση ενιαίων ψηφοδελτίων στις φοιτητικές εκλογές

Δεκάδες Φοιτητικοί Σύλλογοι από όλη τη χώρα, καταδικάζουν με αποφάσεις τους "οποιαδήποτε σκέψη για θέσπιση ενιαίων ψηφοδελτίων για τις φοιτητικές εκλογές".

Συγκεκριμένα αποφάσεις εναντίωσης στο συγκεκριμένο μέτρο έχουν πάρει, μέχρι στιγμής, οι εξής Σύλλογοι: 


Από Αθήνα: ΝΦΕΕΜΠ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ, ΣΕΜΦΕ, ΝΑΥΠΗΓΩΝ, ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΩΝ, ΦΥΣΙΚΟΥ,ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΝΟΜΙΚΗΣ, ΕΜΜΕ, ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΠΑΝΤΕΙΟΥ, ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΤΕΑΠΗ, ΠΤΔΕ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ και Σ.Ο ΑΣΠΑΙΤΕ του ΠΑΔΑ.

Από Θεσσαλονίκη: ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΤΕΦΦΑ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ, ΣΟΦΕΘ, ΜΜΕ, ΝΟΜΙΚΗΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΤΔΕ, ΑΓΓΛΙΚΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής. 

Από Πάτρα:  MHXANIKΩN ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΠOΛITIKΩN MHXANIKΩN, MAΘHMATIKOY, ΦAPMAKEYTIKHΣ, ΣOΦEΠΠ, BIOΛOΓIKOY, ΣΕΥΠ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ και ΣTEΦ.

Από Γιάννενα: BET, IΣΤΟΡΙΚΟΥ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ, IATPIKHΣ, NHΠIAΓΩΓΩN, ΦYΣIKOY.

Από Κρήτη: ΕΛΜΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ, ΕΣΤΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, CSD, ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΗΜΜΥ.

Ακόμα οι Σύλλογοι:  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ και ΕΣΤΙΩΝ ΛΆΡΙΣΑΣ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ και ΦΥΤΙΚΉΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΟΛΟΥ.

Σε ψήφισμα που κατέθεσαν οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων αναφέρονται τα εξής: «H κυβέρνηση της ΝΔ προαναγγέλλει “ενιαία ψηφοδέλτια” στις εκλογές των φοιτητικών συλλόγων, σε μία προσπάθεια ωμής παρέμβασης στο φοιτητικό κίνημα!! Η διαδικασία εκλογής στους συλλόγους των φοιτητών δεν ορίζεται δια νόμου, αλλά από τα καταστατικά των ίδιων των συλλόγων!! Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η κ. Κεραμέως, η συγκεκριμένη διάταξη δεν έρχεται για να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε φοιτητή να κατέβει ως μεμονωμένος υποψήφιος! Αυτό προβλέπεται και τώρα στα καταστατικά των Συλλόγων. Αντίθετα, προβαίνοντας σε μία αντιδημοκρατική κίνηση, έρχεται να απαγορεύσει με την επιβολή του ενιαίου ψηφοδελτίου, το δικαίωμα πολλών φοιτητών να συγκροτούν παράταξη, να κατέβουν όλοι μαζί στο ψηφοδέλτιο που τους εκφράζει, να διεκδικούν την ψήφο των συμφοιτητών τους από κοινού, προβάλλοντας κοινά αιτήματα, διεκδικήσεις, αξίες και προτάσεις για τις σπουδές και τη ζωή μας.

»Επιδιώκουν να μετατρέψουν την πολιτική συζήτηση, την αντιπαράθεση θέσεων και προτάσεων σε αντιπαράθεση "προσώπων" - "παραγόντων", σε ατομική συνδιαλλαγή εκπροσώπων των φοιτητών με διοικήσεις και υπουργεία.  Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι είναι το όπλο μας για την οργανωμένη διεκδίκηση για σπουδές και ζωή με δικαιώματα κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική και όχι “παραμάγαζα” του υπουργείου και των κυβερνήσεων.

»Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει χέρι στους φοιτητικούς συλλόγους, δείχνει το φόβο τους για το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, τους χιλιάδες φοιτητές που φέτος βγήκαν μαζικά στο δρόμο, διεκδικώντας να γίνουν ξανά φοιτητές, να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη! Μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους θα ακυρώσουμε και τα νέα κυβερνητικά σχέδια».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr