Η ΑΦΠ του ΠΑΔΑ ζητά ηλεκτρονικές φοιτητικές εκλογές

Η ΑΦΠ του ΠΑΔΑ ζητά ηλεκτρονικές φοιτητικές εκλογές

Φοιτητικές Εκλογές 2020: "Η υγειονομική κρίση ανέδειξε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη εκσυγχρονισμού των Πανεπιστημίων, αλλά και τα οφέλη αξιοποίησης των σύγχρονων τεχνολογιών για την υποστήριξη και την αναβάθμιση των λειτουργιών τους. Τα εργαλεία σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης υιοθετήθηκαν με θέρμη από την φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, προσφέροντας ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν, ενώ ανοίγουν νέες δυνατότητες υποστήριξης της εκπαιδευτικής λειτουργίας ακόμα και μετά το πέρας της πανδημίας.

Η κρίση αυτή, πέραν από την διδασκαλία, έχει επηρεάσει και τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών. Οι φοιτητικές εκλογές που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, για να αναδείξουν εκπροσώπους για τους φοιτητικούς συλλόγους, είναι πλέον αμφίβολο αν και πότε θα πραγματοποιηθούν, ενώ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση προς τους φοιτητές" αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» ο Βασίλης Αποστολόπουλος, εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Φοιτητικής Πρωτοβουλίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.


Και προσθέτει λέγοντας πως: "Η σωστή λειτουργία και εκπροσώπηση της φοιτητικής κοινότητας προϋποθέτει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών. Σε αυτό το ζήτημα έρχονται να προσφέρουν λύσεις τα ηλεκτρονικά εργαλεία ψηφοφοριών, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί επιτυχώς στο παρελθόν τόσο σε ψηφοφορίες πανεπιστημιακών και διοικητικών οργάνων, όσο και σε φοιτητικούς συλλόγους, προσφέροντας παράλληλα οφέλη που δεν υφίστανται υπό άλλες συνθήκες, όπως:

- Μαζικότερη συμμετοχή των φοιτητών, εύκολα και απλά.

- Διευκόλυνση διαδικασίας και εξοικονόμηση χρόνου και πόρων.

- Διασφάλιση αδιάβλητου διαδικασίας και αποφυγή λαθών και διαστρέβλωσης αποτελεσμάτων κατά την καταμέτρηση, φαινόμενο που παρατηρείται κάθε χρόνο και αποτελεί μεγάλο πλήγμα στην αξιοπιστία της διαδικασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι κάθε παράταξη δημοσιεύει διαφορετικά αποτελέσματα κάθε χρόνο, αφήνοντας τους φοιτητές με πολλά ερωτηματικά σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται.

- Αποφυγή περιστατικών βίας, κλοπής καλπών και διατάραξης των εκλογικών διαδικασιών".

Καταλήγοντας αναφέρει ότι: "Υπό τις παρούσες συνθήκες, οι ηλεκτρονικές εκλογές αποτελούν την μόνη βιώσιμη εναλλακτική η οποία διασφαλίζει αφενός την ομαλή διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών και αφετέρου την υγεία των φοιτητών και των οικογένειών τους.

Οι φοιτητικές εκλογές αποτελούν δημοκρατική αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια. Οι λύσεις υπάρχουν και πρέπει να αντικαταστήσουν την αδιαφορία, τις δικαιολογίες και την σιγή που επικρατεί για το ζήτημα αυτό. Καλούμε τους αρμόδιους να μεριμνήσουν για την ασφαλή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών και να μην στέκονται αμέτοχοι στην προσπάθειά μας.

Τι θέσεις μας για τις φοιτητικές ηλεκτρονικές εκλογές, συνυπογράφει και η Ανεξάρτητη Φοιτητική Ενότητα (ΑΦΕ) Ιονίου Πανεπιστημίου μέσω του φοιτητή Στέλιου Μήλιου."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr