Πανσπουδαστική: Καταγγέλλουμε τη στάση των δυνάμεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ

Πανσπουδαστική: Καταγγέλλουμε τη στάση των δυνάμεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ

Φοιτητικές Εκλογές 2019: Τι αναφέρουν με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων πανεπιστημίων της Αθήνας:

"Καταγγέλλουμε τη στάση των δυνάμεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ που σε μια σειρά συλλόγους  κάνουν προσπάθεια να στήσουν  μηχανισμούς νοθείας και διάλυσης των φοιτητικών εκλογών. 


 Συγκεκριμένα 

  • Στο ΟΠΑ από κοινού ΔΑΠ-ΠΑΣΠ κάνουν ενέργειες για να τινάξουν τις εκλογές του φοιτητικού συλλόγου  στον αέρα «ανακοινώνοντας» ότι θα διεξαχθούν εκτός σχολής. Και αυτά κόντρα στη θέληση εκατοντάδων φοιτητών που υπέγραψαν κείμενο διεκδίκησης για πραγματικές εκλογές του συλλόγου μακριά από νοθείες και εκφυλισμό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με ευθύνη των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ. Ενώ ερωτηματικά γεννά η στάση των ΕΑΑΚ που συμφώνησαν με τη ΔΑΠ να διεξαχθούν εκλογές σε κτίριο του ΟΠΑ όπου υπάρχουν security και κάμερες, χωρίς απαίτηση να απομακρυνθούν αυτά για να διεξαχθούν  οι εκλογές.
  • Στο Πάντειο, ΔΑΠ και  ΠΑΣΠ ψήφισαν από κοινού εκλογικό κανονισμό που ορίζει πως το σύνολο των δικών τους εκπροσώπων στην εφορευτική επιτροπή θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία! Προφανώς για να κόβουν  και να ράβουν όπως θέλουν την εκλογική διαδικασία και τα αποτελέσματα.
  • Στο ΠαΔΑ και οι δύο επιμένουν οι κάλπες μετά την ψηφοφορία, αντί να σφραγιστούν και να ξεκινήσει η καταμέτρηση παρουσία εφορευτικής επιτροπής στο χώρο που διεξάχθηκαν οι εκλογές, να μεταφερθούν (από τη μία άκρη της Αθήνας στην άλλη) όλες μαζί σε άλλο χώρο και να πραγματοποιηθεί «ενιαία» καταμέτρηση διαφορετικών τμημάτων.
  • Η ΔΑΠ στις σχολές Οικονομικού, Πολιτικού και Νομικής του ΕΚΠΑ βρίσκοντας διάφορες «αφορμές» προσπαθεί και φέτος να τινάξει τις εκλογές των συλλόγων στον αέρα, απέχοντας και καλώντας σε «εκλογές-φιέστα» στο Ζάππειο. Την ώρα μάλιστα που υπάρχουν αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων για διεξαγωγή εκλογών στο κτίριο της σχολής τους και έχουν ήδη οριστεί εφορευτικές επιτροπές, ενώ κατατίθενται κανονικά οι υποψηφιότητες.
  • Στο ΠΑΠΕΙ, η ΔΑΠ εδώ και μια εβδομάδα κάνει προσπάθειες για εκλογές νοθείας. Μια εβδομάδα πριν (!) τύπωσαν ψηφοδέλτια χωρίς να τα ελέγξει κανείς, έχουν συγκροτήσει κεντρική εφορευτική επιτροπή  μόνο με τα μέλη της και απέχει από αυτή που έχει οριστεί από το σύνολο των υπόλοιπων παρατάξεων. 

Η προσπάθειά τους να διαλύσουν τους συλλόγους μας θα πέσει στο κενό! 

Τον μόνο που βολεύει οι φοιτητές να μην έχουν οργανωμένους και μαζικούς συλλόγους είναι τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και τη ΝΔ αφού θα μπορούν να σαρώνουν τα δικαιώματα των φοιτητών ανενόχλητοι! 

Δεν τους κάνουμε τη χάρη!

Η δικαιολογημένη αποστροφή που υπάρχει απέναντι στη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ από τη πλειοψηφία των φοιτητών να γίνει δύναμη για να ακυρώσουν τα σχέδια τους, να τους ξηλώσουν από τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων μας. Είναι στο χέρι των φοιτητών να ισχυροποιήσουν τους συλλόγους τους, συμμετέχοντας στις εκλογές και ψηφίζοντας μαζικά τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ.  

Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τη διαφορά!

Στις 10 Απρίλη ψηφίζουμε Πανσπουδαστική ΚΣ 

  • Για να μετατρέψουμε τους συλλόγους μας σε όπλα ενάντια σε κυβερνήσεις-ΕΕ-μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι σε παραμάγαζα τους! 
  • Για να έχουμε εκπροσώπους αγωνιστές, μπροστάρηδες στον αγώνα για μόρφωση-δουλειά-ζωή και όχι «τύπους» που στήνουν καριέρες στις πλάτες των φοιτητών."

Εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ

στα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων πανεπιστημίων της Αθήνας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr