Η Αγωνιστική Σπουδαστική Κίνηση για τις Φοιτητικές Εκλογές 2018

Η Αγωνιστική Σπουδαστική Κίνηση για τις Φοιτητικές Εκλογές 2018

Φοιτητικές Εκλογές 2018: «Στις 16 Μαΐου, στις φετινές φοιτητικές εκλογές, καλούμαστε όλοι μαζικά να συμμετέχουμε και να συνδιαμορφώσουμε τον φοιτητικό σύλλογο, να δυναμώσουμε την εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα διοίκησης.

Με τη συμμετοχή μας και την ψήφο μας να αποδυναμώσουμε και να εναντιωθούμε σε πελατειακές λογικές που εκφράζονται απο συντηρητικές δυνάμεις και στην αποπολιτικοποίηση και απαξίωση των συλλογικών διαδικασιών. Προτάγματα όπως ο Δημόσιος και Δωρεάν χαρακτήρας του πανεπιστημίου, η προάσπιση του θεσμού του Ασύλου, η συνδιοίκηση και η ενεργή συμμετοχή των φοιτητών και η καταπολέμιση της διαφθοράς είναι αδιαπραγματευτα.. 


Για ένα πραγματικά Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, που θα μπορούμε να αποφασίζουμε εμείς για εμάς. 

Στις φετινές φοιτητικές εκλογές, ως Α.Σ.Κ., καλούμε όλους τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριες να μας στηρίξουν, γυρνώντας την πλάτη στη συντήρηση, να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία με στόχο την ριζική αλλαγή και ανανέωση του Συλλόγου. Με στόχο την ενίσχυση των Δημοκρατικών διαδικασιών, την φοιτητική παρέμβαση, την ανάδειξη προοδευτικών φωνών και προτάσεων..

Στις 16 Μαΐου στηρίζουμε ΑΣΚ Νομικής».

Αγωνιστική Σπουδαστική Κίνηση

Η ιδεολογική ταυτότητα της Αγωνιστικής Σπουδαστικής Κίνησης - ΑΣΚ

Η Αγωνιστική Σπουδαστική Κίνηση είναι η νεοσυσταθείσα φοιτητική παράταξη της Νομικής Σχολής Αθηνών. Πρόκειται για την ανεξάρτητη, από κόμματα και πολιτική γραμμή, πρωτοβουλία δευτεροετών φοιτητών της Σχολής, πρωτοβουλία με την εξής στοχοθεσία: την προώθηση των συμφερόντων αλλά και των αιτημάτων της κοινότητάς μας, την μεγαλύτερη δυνατή πολιτικοποίηση των φοιτητών , την προσπάθεια για ενεργοποίηση των προοδευτικών αντανακλαστικών των φοιτητών σε μια εποχή που ευνοεί την επιστροφή στον συντηρητισμό, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό. Η ΑΣΚ θα διεκδικήσει την υλοποίηση του οράματός της με δύο τρόπους.

Αρχικά, αναγκαία θεωρούμε την ποιοτική αναβάθμιση του φοιτητικού συνδικαλισμού. Η αποχή από τις φοιτητικές εκλογές ολοένα και αυξάνεται και οι συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, όπως οι γενικές συνελεύσεις συνεχώς απαξιώνονται στο κοινό αίσθημα του φοιτητικού κόσμου. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό? Η ευθύνη βαραίνει σχεδόν αποκλειστικά τις ήδη υπάρχουσες και εδραιωμένες παρατάξεις, που έχουν αποδείξει με τις πρακτικές τους ότι υστερούν σε κάθε τομέα. Οι συντηρητικές παρατάξεις της Σχολής δείχνουν απάθεια, δε συμμετέχουν σε σχεδόν καμία συλλογική διαδικασία και φαίνεται ότι φοβούνται να εκτεθούν, να συζητήσουν, να συναποφασίσουν. Φοβούνται την ευθύνη της δημοκρατίας. Οι ριζοσπάστες του κοινωνικού μας χώρου διακατέχονται από έναν αφόρητο δογματισμό και τοποθετούν σε δεύτερη μοίρα τα φοιτητικά συμφέροντα. Η Αγωνιστική Σπουδαστική Κίνηση φιλοδοξεί με έναν σοβαρό, μεστό και τεκμηριωμένο λόγο να αναβαθμίσει το πολιτικό τοπίο εντός της Σχολής και να στρέψει στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τον ίδιο τον φοιτητή και τις ανάγκες του. 

Η ΑΣΚ έρχεται να θέσει ένα προοδευτικό αντιπρόταγμα στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που πρεσβεύουν κατά γενική ομολογία οι περισσότερες ανεξάρτητες φοιτητικές κινήσεις.

Φοιτητικές Εκλογές 2018: Προτείνουν εκλογές εκτός Νομικής Σχολής


Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας υπενθυμίζουν ότι οι Φοιτητικές Εκλογές 2018 έχουν οριστεί για τις 16 Μαΐου και ημέρα Τετάρτη. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας, ΠΡΩΤΑ όπως κάθε χρόνο, θα καλύψουν τις εξελίξεις των Φοιτητικών Εκλογών και σε ζωντανή ροή, λεπτό προς λεπτό, τα Αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών 2018!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2018

Φοιτητικές Εκλογές 2018

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr