Εντάσεις μεταξύ παρατάξεων για το πού θα στηθούν οι κάλπες στο ΤΕΙ Θεσσαλίας για τις Φοιτητικές Εκλογές 2018

Εντάσεις μεταξύ παρατάξεων για το πού θα στηθούν οι κάλπες στο ΤΕΙ Θεσσαλίας για τις Φοιτητικές Εκλογές 2018

Φοιτητικές Εκλογές 2018: Στον τόπο διεξαγωγής των σπουδαστικών εκλογών αφορούν αλληλοκαταγγελίες μεταξύ ΔΑΠ -ΝΔΦΚ και Πανσπουδαστικής του ΤΕΙ Λάρισας.

Αναλυτικότερα υποψήφιοι με την Πανσπουδαστική σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «καταγγέλλουμε την παράταξη της ΔΑΠ που κάνει προσπάθεια, με το έτσι θέλω, να αλλάξει τον τόπο διεξαγωγής των σπουδαστικών εκλογών και να το μεταφέρει μακριά από το ΤΕΙ Λάρισας.


Ως πρόσχημα αξιοποιούν το ενδεχόμενο να γίνει επίθεση από τους λεγόμενους «αντιεξουσιαστές». Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει..Τόσο η ΔΑΠ όσο και οι λεγόμενοι «αντιεξουσιαστές» παίζουν από κοινού το παιχνίδι της διάλυσης όλων των συλλογικών διαδικασιών των σπουδαστών.

Την τακτική αυτή μάλιστα προσπαθούν να την εφαρμόσουν και σε άλλες πόλεις, με τα ίδια σαθρά επιχειρήματα. Οι ΔΑΠίτες δεν ντρέπονται να επικαλούνται πως αν οι εκλογές γίνουν εκτός ΤΕΙ Λάρισας, θα μπορεί να παρέμβει η αστυνομία και τα ΜΑΤ για να εξασφαλιστούν οι διαδικασίες… Πάλι καλά που δεν μας είπαν να κάνουμε τις εκλογές μέσα σε αστυνομικά τμήματα. Δηλαδή να κάνουμε εκλογές με τα ΜΑΤ πάνω από το κεφάλι μας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2018.

Αποτελεί τεράστια πρόκληση η ΔΑΠ να επικαλείται την εξασφάλιση των συλλογικών διαδικασιών. Είναι οι ίδιοι που έχουν την απόλυτη ευθύνη για τη διάλυση των σπουδαστικών συλλόγων στο ΤΕΙ μας, για την ανυπαρξία μαζικών διαδικασιών, αυτοί που εδώ και χρόνια δε συγκροτούν τα Διοικητικά Συμβούλια των σχολών, αυτοί που ευθύνονται για το ότι οι σύλλογοι μας δεν έχουν κάνει ούτε μία Γενική Συνέλευση εδώ και 5 χρόνια!

Η πραγματικότητα είναι πως σκοπός της ΔΑΠ είναι η διάλυση όσων διαδικασιών του οργανωμένου σπουδαστικού κινήματος έχουν απομείνει. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν την μεγάλη μείωση στις ψήφους που θα έχουν.

Καλούμε όλους τους σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας να βγάλουν συμπέρασμα για τον ρόλο που παίζουν οι δυνάμεις της ΔΑΠ, να της γυρίσουν την πλάτη στις σπουδαστικές εκλογές, να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής σε όλες τις σχολές. Να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές των συλλόγων μας και να εξασφαλίσουν τις διαδικασίες με την μαζική τους παρουσία».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ

Απαντώντας η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ του ΤΕΙ Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως "καταγγέλουμε την παράταξη της ΠΚΣ-ΚΝΕ του ΤΕΙ Λάρισας που με το Έτσι θέλω προτείνουν για τόπο διεξαγωγής των σπουδαστικών εκλογών στο ΤΕΙ. ( Ολοι ξέρουν για τις απειλές των λεγόμενων αντιεξουσιαστών αλλά για τις «θερμές» σχέσεις αντεξουσιαστών – ΠΚΣ ( ΚΝΕ\ΚΚΕ).

Ως πρόσχημα αξιοποιούν το ενδεχόμενο να μην γίνει επίθεση απο τους λεγόμενους αντιεξουσιαστές σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που έχουν αφού οι σχέσεις........ φαίνεται ότι είναι κάτι παραπάνω από «θερμές»..... ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει...

Τόσο η ΠΚΣ όσο και οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές, τη μια μέρα κολλούν αφίσες της ΚΝΕ (και δεν ντρέπονται ) στο χώρο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο ΤΕΙ , ενώ την άλλη απειλούν μέλη και στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την σωματική τους ακεραιότητα. Οσο για την ΠΚΣ, συνεχίζει το παιχνίδι της διάλυσης όλων των συλλογικών διαδικασιών των σπουδαστών αφού με τη βοήθεια των φίλων τους... θεωρούν οτι δεν θα γίνουν φέτος εκλογές.

Αλλα αγαπητοί φίλοι της ΠΚΣ, ΚΝΕ, ΚΚΕ, ΚΚΕ ΜΛ, αριστερόστροφοι κλπ σας ενημερώνουμε οτι όπως κάθε χρόνο ... έτσι και φέτος η Δημοκρατία θα νικήσει! Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά όσο και αν εσείς φροντίζετε για το αντίθετο.

Καλούμε όλους τους ευσυνείδητους σπουδαστές, όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για το μέλλον τους, όλους αυτούς που ενδιαφέρονται για ένα καλύτερο ΤΕΙ, για ένα καλύτερο μέλλον ,για πτυχία με αξία, για μετεξέλιξη των ιδρυμάτων σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια, για απεριόριστα επαγγελματικά δικαιώματα να συμμετέχουν στις σπουδαστικές εκλογές 2018 που θα διεξαχθούν στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου στο Περιφερειακό Κέντρο Θεσσαλίας (Νομαρχία) στην Παπαναστασίου και Κουμουνδούρου (Πλατεία Ρήγα Φεραίου). Περιμένουμε τη συμμετοχή όλων. Ξέρουμε όλοι πλέον οτι μόνο μαζί σας γίνεται" καταλήγει η ΔΑΠ.


Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας υπενθυμίζουν ότι οι Φοιτητικές Εκλογές 2018 έχουν οριστεί για τις 16 Μαΐου και ημέρα Τετάρτη. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας, ΠΡΩΤΑ όπως κάθε χρόνο, θα καλύψουν τις εξελίξεις των Φοιτητικών Εκλογών και σε ζωντανή ροή, λεπτό προς λεπτό, τα Αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών 2018!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2018

Φοιτητικές Εκλογές 2018

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr