Απαγορεύουν την διεξαγωγή των Φοιτητικών Εκλογών 2018 σε Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών

Απαγορεύουν την διεξαγωγή των Φοιτητικών Εκλογών 2018 σε Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών

Εκπρόσωποι της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στο Δ.Σ. των Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών δηλώνουν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr:

«Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ απαγορεύει την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών στις 16 Μάη στους Πολιτικούς Μηχανικούς Πάτρας.


Τις τελευταίες ημέρες στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πάτρας βρίσκεται σε εξέλιξη ένας μεγάλος αγώνας για την επαναφορά της διπλής εξεταστικής που καταργήθηκε για τους επί πτυχίο φοιτητές. 

Αυτή η ελάχιστη διευκόλυνση που παρέχεται σε όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, εκτός των Πολιτικών Μηχανικών, έχει ως αποτέλεσμα περίπου 500 φοιτητές να μένουν στον αέρα!!!

Η αγανάκτηση των φοιτητών εκφράζεται στις μαζικότερες Γενικές Συνελεύσεις στην Ιστορία του Φοιτητικού Συλλόγου!!! Η τελευταία Συνέλευση αξίζει να σημειωθεί ότι είχε συμμετοχή μεγαλύτερη από 500 φοιτητές. Οι φοιτητές λοιπόν συνεχίζουν τον αγώνα τους προχωρώντας σε κατάληψη της σχολής και άλλες δράσεις, με σκοπό την δικαίωση του αιτήματος τους.

Σε αυτό τον αγώνα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Πάτρας, βρέθηκε για άλλη μία φορά απέναντι στο δίκαιο αίτημα των φοιτητών. Στην Γενική Συνέλευση στις 10/05/18 έφτασε στο σημείο να καλέσει τους φοιτητές να αποδεχτούν την πρόταση της διοίκησης για κατάργηση της διπλής εξεταστικής. Αυτό εξόργισε τους φοιτητές που στράφηκαν απέναντι της… 

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προχωρά σε πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές…

Συγκεκριμένα καταγγέλλουμε τα εξής:

Υπάρχει μεθόδευση για απαγόρευση πραγματοποίησης στον Φοιτητικό Σύλλογο των Πολιτικών Μηχανικών, των Φοιτητικών Εκλογών. Φαίνεται πώς ο φόβος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ώστε να μην εκφραστεί η οργή των φοιτητών και στο αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών την οδηγεί σε φασιστικές ενέργειες…

Στην Συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 11/05 με σκοπό την διοργάνωση των φοιτητικών εκλογών που έχουν οριστεί για τις 16 Μαΐου Πανελλαδικά, οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ –ΝΔΦΚ ανέφεραν «ότι εκλογές δεν θα πραγματοποιηθούν αν δεν σταματήσουν οι καταλήψεις και οι κινητοποιήσεις». 

Μάλιστα ενώ η πλειοψηφία του Δ.Σ. ήθελε να ψηφίσει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ άρχισε να βρίζει και να φωνάζει ότι «εδώ αυτά δεν περνάνε»…

Το θράσος τους ξεπέρασε κάθε όριο όταν σχεδόν πραξικοπηματικά δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να σφραγιστεί η απόφαση του Δ.Σ. και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους τη σφραγίδα του Συλλόγου.

Έφτασαν μέχρι το σημείο να απειλούν ότι δεν πρόκειται να δοθούν οι εκλογικοί κατάλογοι από την Γραμματεία της σχολής, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές. 

Δεν έμειναν εκεί φαίνεται ότι μεθοδεύουν σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Σχολής την απαγόρευση των φοιτητικών εκλογών. 

Αλήθεια σε τι εποχές μας γυρνάει η στάση αυτή της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ήταν η παράταξη υπεράσπισης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής με «κάθε» κυβέρνηση…

Σήμερα μάθαμε ότι απαγορεύεται να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα όσοι τολμούν να αγωνίζονται και να κινητοποιούνται. 

Οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των φοιτητών στα Δ.Σ. του Συλλόγου τους είναι δημοκρατικό δικαίωμα για το οποίο δόθηκαν σπουδαίοι αγώνες από το φοιτητικό κίνημα. Δεν θα το απαγορεύσει κανείς!!!

Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στις 16 Μάη, αυτό είναι η απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. Όσο και να φοβίζει τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η οργή των φοιτητών απέναντι της θα εκφραστεί…»


Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας υπενθυμίζουν ότι οι Φοιτητικές Εκλογές 2018 έχουν οριστεί για τις 16 Μαΐου και ημέρα Τετάρτη. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας, ΠΡΩΤΑ όπως κάθε χρόνο, θα καλύψουν τις εξελίξεις των Φοιτητικών Εκλογών και σε ζωντανή ροή, λεπτό προς λεπτό, τα Αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών 2018!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2018

Φοιτητικές Εκλογές 2018

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr