Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Θα είναι «ψαλιδισμένο»;

Στο στόχαστρο των θεσμών το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα!

Στο στόχαστρο των θεσμών έχει μπεί το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώε νόψει της τρίτης αξιολόγησης. Συνεχίζονται παράλληλα οι αιτήσεις για το φετινό και χωρίς περικοπές επίδομα.

Οι θεσμοί, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, θα θέσουν το θέμα του φοιτητικού επιδόματος με πιθανό ψαλίδι των δικαιούχων. Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας πάντως επισημαίνουν στην εφημερίδα ότι οι συζητήσεις πολύ πιθανόν να κινηθούν γύρω από αλλαγές στα κριτήρια, γεγονός που, αν και πηγές του υπουργείου δεν το παραδέχονται, ενδέχεται να οδηγήσει μοιραία σε μείωση των ωφελούμενων.


Πάντως, όπως όλα δείχνουν, οι όποιες αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τους φετινούς δικαιούχους, η διορία για τους οποίους «τρέχει» έως και τις 20 Οκτώβρη και είναι βάσει των περσινών κριτηρίων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Όσοι επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες μπορεί να δει τη σχετική εγκύκλιο που αφορά στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

To Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προχώρησε για πρώτη φορά φέτος, από το 2004 που χορηγείται το στεγαστικό επίδομα, στη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής αιτήσεων.

Σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τα οικονομικά στοιχεία που αποτελούν προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος αντλούνται με διαλειτουργικότητα από την ΑΑΔΕ. Έντυπες βεβαιώσεις απαιτούνται για εξαιρετικές περιπτώσεις μόνο.

Για να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα πατήστε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr