Καθυστερεί η χορήγηση του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος

Καθυστερεί η χορήγηση του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος, σχετικά με την καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας για την υποβολή των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη χορήγηση του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Ανήσυχοι παρουσιάζονται οι γονείς των φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο τους, σχετικά με την καταβολή του στεγαστικού επιδόματος για φέτος. Συγκεκριμένα, η υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγησή του δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, ενώ τις προηγούμενες χρονιές η σχετική διαδικασία άρχιζε τον Απρίλιο ή ακόμη και τον Μάρτιο.


Αυτό δεν συνέβη φέτος, αφού πλησιάζουμε στο τέλος του Ιουλίου και οι διαδικασίες δεν έχουν ξεκινήσει, ενώ το υπουργείο δεν έχει καταλήξει ακόμα για το αν η υποβολή των δικαιολογητικών, η οποία μέχρι πρότινος γινόταν με την προσκομιδή των απαραίτητων εγγράφων στα Γραφεία Φοιτητικής Μέριμνας και στη συνέχεια αποστέλλονταν στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες για έλεγχο και έγκριση του ποσού, θα γίνει και φέτος με τον ίδιο τρόπο, ή αν η υποβολή τους θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά για την αποφυγή καθυστερήσεων, λόγω γραφειοκρατίας.

Καμία επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα

Η καθυστέρηση, όμως, στη λήψη των σχετικών με τον τρόπο υποβολής των δικαιολογητικών αποφάσεων, έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας, η οποία συνεπάγεται καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος, γεγονός που αντιμετωπίζεται με μεγάλη δυσφορία από τους γονείς των φοιτητών που έχουν ανάγκη αυτό το ποσό».

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο υπουργός, πώς σκοπεύει να επισπεύσει τις διαδικασίες υποβολής των δικαιολογητικών για τοφοιτητικό στεγαστικό επίδομα.

  • Την ενημερωτική σελίδα του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Μείνετε Συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας και για ότι ΝΕΟΤΕΡΟ σχετικά με το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα θα σας ενημερώσουμε πρώτοι!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr