Γονέας φοιτητή: Το θεωρώ ανεπίτρεπτο να παρεμποδίζονται με τέτοιο τρόπο οι σπουδές του παιδιού μου

Επιστολή διαμαρτυρίας γονέα φοιτητή για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2019: «Το θεωρώ ανεπίτρεπτο να παρεμποδίζονται με τέτοιο τρόπο οι σπουδές του παιδιού μου» τονίζει στην επιστολή του ο γονέας του φοιτητή σχετικά με την άδικη απόρριψη της αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των χιλίων ευρώ

Η Επιστολή διαμαρτυρίας του γονέα φοιτητή προς το Υπουργείο Παιδείας όπως έχει σταλεί στα «Φοιτητικά Νέα» έχει ως εξής:


Ονομάζομαι Σ.Α. και είμαι πατέρας φοιτητή του Τεχνολογικού Ιδρύματος Γρεβενών, στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων και οικονομίας, ονόματι Σ.Ε.

Με έκπληξη συνειδητοποίησα όταν επιχείρησα να καταθέσω την αίτηση για το φοιτητικό-στεγαστικό επίδομα ότι δεν το δικαιούμαι, παρότι μισθώνω ακίνητο για το τέκνο μου επειδή είμαι συγκύριος ενός άλλου ακινήτου σε ένα χωριό των Γρεβενών, την Ανθρακιά. Επειδή οι προϋποθέσεις για το επίδομα θεωρώ πως είναι πραγματικές-προσωπικές και όχι τεκμαρτές θέλω να σας αναφέρω τα εξής: 

1. Το ακίνητο το οποίο διαφαίνεται να μου ανήκει βρίσκεται 32 χλμ μακριά από την πόλη των Γρεβενών και 42 χλμ από το τεχνολογικό ίδρυμα του παιδιού μου όπως μπορείτε να πιστοποιήσετε και από τους χάρτες του διαδικτύου, γεγονός που καθιστά την πρόσβαση του αδύνατη καθημερινά.

2. Δεν υπάρχει μέσο συγκοινωνίας που να προβλέπεται για την εξυπηρέτηση φοιτητών σε αυτό το μέρος των Γρεβενών παρά μόνο των μαθητών, που ακολουθεί το ωράριο τους (δηλαδή επιστροφή στις 14:00 μ.μ.) ενώ οι ώρες παρακολούθησης των υποχρεωτικών εργαστηρίων του τέκνου μου λαμβάνουν χώρα κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Πως επομένως θα επέστρεφε στη οικία του αν έμενε στην Ανθρακιά κατά τις απογευματινές ώρες;

3. Οι ιδιομορφίες κάθε νομού επίσης δεν μπορούν παρά να λαμβάνονται υπόψη κατά περίπτωση. Τα Γρεβενά είναι μία πόλη με ισχυρές χιονοπτώσεις και χαρακτηριστικά χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα κάθε χειμώνα να μένουν αποκλεισμένα για μέρες αρκετά χωριά όπως πολύ συχνά συμβαίνει και στην Ανθρακιά. Δεν θα μπορούσα να στερήσω επομένως τη δυνατότητα στο παιδί μου να έχει ευκαιρία καθημερινής πρόσβασης στη σχολή που επέλεξε.

4. Από τους τίτλους του σπιτιού διαφαίνεται πως είμαι συγκύριος του ακινήτου με μικρό ποσοστό συγκυριότητας με τη μητέρα μου και την αδερφή μου. Επίσης το σπίτι αυτό καθότι δεν αποτελεί μόνιμη κατοικία μου και είναι πολύ παλιό δεν είναι βιώσιμο κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Υπάρχουν αρκετές φθορές και έλλειψη θέρμανσης, το οποίο το καθιστούν ακατάλληλο διαβίωσης και δη από ένα παιδί 18 ετών, τα οποία μπορώ να αποδείξω με τη προσκόμιση φωτογραφικού υλικού. 

Δεν ήθελα σε αυτή την αίτηση να αναλύσω τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένειά μου και το πόσο ανάγκη έχουμε του στεγαστικού επιδόματος γιατί αυτός είναι ένας υποκειμενικός λόγος για να σας ζητάω την χορήγηση αυτού. Τουναντίον σας παρουσιάζω πραγματικά και αντικειμενικά στοιχεία τα οποία όλα αποδεικνύονται εγγράφως και μαρτυρούν πως θα ήταν αδύνατη η παρουσία του παιδιού μου στην σχολή του αν διέμενε σε ένα σπίτι 42 χλμ μακριά από αυτή. Το θεωρώ ανεπίτρεπτο να παρεμποδίζονται με τέτοιο τρόπο οι σπουδές του παιδιού μου και αντί να επιβραβεύομαι που επιλέγω να βοηθήσω τις σπουδές του παρά την άσχημη οικονομική μου κατάσταση, να με δυσκολεύετε περισσότερο με το να μου στερείτε αυτό το ποσό που για εμένα είναι ένα τεράστιο βοήθημα όσο μικρό και αν σας φαίνεται. Υπάρχει επίσης ευθεία παραβίαση του άρθρου 4 του Συντάγματος, αυτό της ισότητας με το να διαχειρίζεστε όμοια ανόμοιες καταστάσεις. Τα κριτήρια για το φοιτητικό επίδομα πρέπει να κρίνονται κατά περίπτωση και προσωπικά. Σας παρακαλώ όπως με ενημερώσετε άμεσα για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθώ για τη διεκδίκηση του επιδόματος και τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβώ. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Νέα για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr