Φοιτητικό Σπίτι: Σε αναζήτηση κατοικίας για τους φοιτητές η Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής

Φοιτητικό Σπίτι: Σε αναζήτηση κατοικίας για τους φοιτητές η Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής

Σε ανακοίνωσή της η Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής αναφέρει:

"Με την έναρξη της νέας σχολικής-φοιτητικής χρονιάς (2016-2017), θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τους Κρήτες φοιτητές στην Αττική και στον σύλλογο μας. 


Η Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής, ως πολιτιστικός σύλλογος που βρίσκεται στο πλάι των φοιτητών, τους βοηθάει εμπράκτως. Εν αρχή, στόχος μας είναι η ανεύρεση φοιτητικής οικίας, σε περιοχές εντός της εμβέλειας του συλλόγου μας. Έτσι συμβάλουμε στη διατήρηση της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στην ‘’κρητική γειτονιά’’, που εμείς διαμορφώνουμε με βάση τα πρότυπα του τόπου μας. Επιπλέον ο σύλλογος ενισχύει την Ελληνική και Κρητική οικονομία, προσφέροντας την δυνατότητα στους φοιτητές να διαμορφώσουν το σπίτι τους αφενός με τεχνική βοήθεια (υδραυλική, ηλεκτρολογική υποστήριξη) και αφετέρου με επίπλωση σε ειδικά διαμορφωμένες τιμές για τα μέλη της Φ.Ε.Κ. Αττικής.  

Αν θέλετε να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα που αφορούν το Φοιτητικό Σπίτι ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Απώτερος στόχος του συλλόγου είναι η υγιής κοινωνικοποίηση των φοιτητών, η ενίσχυση του κρητικού πνεύματος και η εξέλιξη ως προσωπικότητες με στόχο την αντίδραση στην αυξανόμενη αλλοτρίωση που ελλοχεύει στις μεγαλουπόλεις. Ενάντια λοιπόν στην αποξένωση και την εσωστρέφεια, η ένωση μας απαντάει με πλήθος εβδομαδιαίων και καθημερινών δράσεων, καθώς και ετήσιων εκδηλώσεων.  

Ο σύλλογος παραμένει ανοικτός για όλους κάθε μέρα της εβδομάδας, από τις 16.00 μ.μ., φιλοξενώντας τις ποικίλες πολιτιστικές δράσεις. Ειδικότερα τη Δευτέρα πραγματοποιούνται μαθήματα Ριζίτικου. Τη Τετάρτη και την Πέμπτη, διεξάγονται μαθήματα εκμάθησης κρητικών χορών, και την Τρίτη και Παρασκευή μαθήματα κρητικών οργάνων με πολυπληθή τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων. Επίσης το Σάββατο το βράδυ, ο σύλλογος μετατρέπεται σε χώρο της καθιερωμένης παρέας, όπου τους ήχους της κρητικής μουσικής συνοδεύουν κρητικά παραδοσιακά εδέσματα και ποτά.   Αξιοσημείωτες είναι επιπροσθέτως οι ετήσιες εκδηλώσεις του συλλόγου. Πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, πραγματοποιούνται οι δύο ετήσιες εκπαιδευτικές εκδρομές σε γραφικούς προορισμούς με ιστορικό ενδιαφέρον. Επιπλέον λαμβάνουν χώρα η καντάδα με τα παραδοσιακά κρητικά κάλαντα στο κέντρο της Αθήνας, η κοπή της πίτας και ο αγιασμός στο χώρο του συλλόγου, το πάρτι-μασκέ καθώς και τα δύο μεγάλα γλέντια σε χώρους εκτός της ένωσης με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών. Συνεχίζοντας το έργο μας και διευρύνοντας τη δράση μας οργανώνουμε ετήσια αθλητικά τουρνουά μπάσκετ και ποδοσφαίρου, δωρεές σε ευαγή ιδρύματα καθώς και επιμορφωτικές ημερίδες με επίκαιρη αλλά και ιστορική, λαογραφική θεματολογία.

Φοιτητικό Σπίτι: Πόσο θα κοστίσει

Όλες οι προαναφερθείσες δραστηριότητες γνωρίζουν μεγάλη απήχηση και αυξημένο ποσοστό επιτυχίας λόγω του μεγάλου και συνεχώς αυξανόμενου αριθμού μελών του συλλόγου. Για όλα λοιπόν τα παλαία αλλά και τα ενδιαφερόμενα νέα μέλη, οι δίοδοι επικοινωνίας με το σύλλογο είναι ανοιχτές και ποικίλες, α) Μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας μας, www.fekattikis.gr , β) μέσω της σελίδας μας στο Facebook  (Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής ΦΕΚΑ - Foititiki Enosi Kriton Attikis FEKA), και φυσικά με τη προσωπική επίσκεψη όποιου επιθυμεί, στο πετρόχτιστο νεοκλασικό του συλλόγου μας, οδός Παπαδιαμαντοπούλου 33 (εκατό μέτρα από τη στάση μετρό Μέγαρο μουσικής). 

Με γνώμονα την ομαλή προσαρμογή των πρωτοετών φοιτητών στην Αττική και με στόχο την διευκόλυνση των οικογενειών τους ως προς την εύρεση κατοικίας, ο Σύλλογος μας έχει  προβεί στην ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΊΑΣΗ. Έχοντας λοιπόν δημιουργήσει ένα αρχείο με όσο το δυνατόν περισσότερες προτάσεις διαθέσιμων φοιτητικών κατοικιών σε συμφέρουσες τιμές που ενοικιάζονται σύμφωνα με τα βασικά κριτήρια εύρεσης κατοικίας, σας ενημερώνουμε ότι θα ήταν χαρά μας να βοηθήσουμε τους νέους φοιτητές για την γρήγορη και αποτελεσματική εύρεση αυτής, φυσικά αφιλοκερδώς.     Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να προάγουμε και να εκπροσωπούμε το κρητικό πολιτισμό και μαζί με εσάς να γινόμαστε κοινωνοί της πολύτιμης κρητικής παράδοσης και κληρονομιάς.   

Τρόποι επικοινωνίας:  

Facebook: Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής ΦΕΚΑ - Foititiki Enosi Kriton Attikis FEKA 

Τηλέφωνο: 6955746972 (Δημοσθένης) 

Site: www.fekattikis.gr 

Στο στέκι μας: Παπαδιαμαντοπούλου 33, Ζωγράφου, 11528, Αθήνα"

Όλα τα τελευταία νέα και συμβουλές για το Φοιτητικό Σπίτι στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ή ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr