Τι ισχύει σχετικά με τις Εγγραφές των Κυπρίων Πρωτοετών Φοιτητών 2017-2018

Τι ισχύει σχετικά με τις Εγγραφές των Κυπρίων Πρωτοετών Φοιτητών 2017-2018

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών: Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, όπως πάντα πρώτοι στην ενημέρωση των Πρωτοετών Φοιτητών, σχετικά με τις εγγραφές των Κυπρίων Πρωτοετών Φοιτητών στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της Ελλάδας αναφέρονται τα εξής:

Οι Κύπριοι Φοιτητές που εξασφάλισαν θέση στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της Ελλάδας σύμφωνα με πληροφορίες οι εγγραφές τους στις Σχολές/Τμήματα θα πραγματοποιηθούν μετά το πέρας των εγγραφών των Ελλαδιτών χωρίς όμως ακόμα να έχουν ανακοινωθεί ακριβείς ημερομηνίες για την διαδικασία.


Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας θυμίζουν ότι οι περσινές προθεσμίες για τις Εγγραφές των Κυπρίων Πρωτοετών Φοιτητών ήταν το χρονικό διάστημα από 23 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Ξεκαθαρίζεται ότι η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας αφορά μόνο τους Ελλαδίτες φοιτητές που εξασφάλισαν την θέση τους από τις Πανελλαδικές εξετάσεις και όχι τους Κύπριους Φοιτητές που εμπίπτουν σε διαφορετική κατηγορία (Αλλοδαπών/Αλλογενών).

Ως εκ τούτου για να ενημερωθείτε πρώτοι για τις Εγγραφές των Κυπρίων Φοιτητών πατήστε εδώ.

Τι Οριζε η Περσινή Διαδικασία

Τι όριζε λοιπόν, η περσινή διαδικασία για τις Εγγραφές των Κυπρίων Φοιτητών στις Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας.

Συγκεκριμένα:

Το Υπουργείο Παιδείας όρισε πως προθεσμία εγγραφής των υποψηφίων που εισάγονται με την ειδική κατηγορία των Αλλοδαπών-Αλλογενών (Κυπρίων Φοιτητών) που εισάγονται στα Τμήματα/Εισαγωγικές Κατευθύνσεις και στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδος, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, το χρονικό διάστημα από 23 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2016. Οι εισαγόμενοι της ειδικής κατηγορίας της παρ.4β, του άρθρου 1 της με αρ.πρωτ. Φ.151/47149/A5 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 820/Β’/2016), με κυπριακή καταγωγή που υποχρεούνται να υπηρετήσουν τη θητεία τους στην Κύπρο μπορούν να εγγράφονται στη σχολή που έχουν επιλεγεί και μετά την απόλυσή τους από τις τάξεις του στρατού, ύστερα από σχετική βεβαίωση της Κυπριακής Πολιτείας.

Οι εισαγόμενοι εγγράφονται στο ίδιο ακαδημαϊκό έτος αν αποκτήσουν οριστικό ή προσωρινό απολυτήριο από τις τάξεις του στρατού μέχρι 15 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Σε αντίθετη περίπτωση εγγράφονται στην προθεσμία εγγραφής του επόμενου ακαδημαϊκού έτους απ’ αυτό της απόκτησης του απολυτηρίου από τις τάξεις του στρατού και στην προθεσμία εγγραφής της οικείας ειδικής κατηγορίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να μείνετε ενημερωμένοι Σχετικά με τις Εγγραφές των Κυπρίων Φοιτητών πατήστε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr