Τα λάθη που έκαναν οι πρωτοετείς κατά την εγγραφή τους στο Τμήμα που έχουν περάσει

Τα λάθη που έκαναν οι πρωτοετείς κατά την εγγραφή τους στο Τμήμα που έχουν περάσει

Πρωτοετείς 2020-2021: Το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφο που απέστειλε στις γραμματείες όλων των Σχολών, διευκρινίζει ότι έχουν διαπιστωθεί λάθη στις ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών των πρωτοετών στα ΑΕΙ. Στο έγγραφο αυτό το Υπουργείο καλεί τις γραμματείες να προβούν σε συγκεκριμένες διορθωτικές ενέργειες.

Σε περίπτωση που οι εγγραφέντες αποδειχθεί ότι έχουν συμπληρώσει λανθασμένo αριθμό ΑΜΚΑ ή έχουν προβεί σε λανθασμένη δήλωση σχετικά με τα προηγούμενα Τμήματα/Σχολές φοίτησης, ή έχει προκύψει μεταβολή των προσωπικών τους στοιχείων μετά τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (πχ αλλαγή επωνύμου ή αλλαγή ΑΔΤ κτλ), το Υπουργείο Παιδείας καλεί τις γραμματείες να προβούν στη διόρθωση όλων των στοιχείων στις αντίστοιχες στήλες του ηλεκτρονικού αρχείου.


  • Δήλωσαν λάθος στοιχεία

Μικρός αριθμός αιτούντων έχει καταχωρίσει στην αίτησή του, παρά τα προειδοποιητικά μηνύματα και τις αναλυτικές οδηγίες, λανθασμένο ΑΜΚΑ (συνήθως κάποιου γονέα ή αδελφού).

Σε αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείο Παιδείας προς τις Γραμματείες των Σχολών, τα ονομαστικά στοιχεία που αντλήθηκαν από το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ θα διαφέρουν σημαντικά από αυτά που είναι καταχωρημένα στα Π.Σ. των Πανελλαδικών. Η ημερομηνία γέννησης επίσης δεν θα είναι εκείνη του επιτυχόντα και ενδεχομένως τα στοιχεία Υπηκοότητα και φύλο να μην αντιστοιχούν στον επιτυχόντα.

Το Υπουργείο Παιδείας, καλεί τις γραμματείες των Τμημάτων να διορθώσουν τουλάχιστον τον ΑΜΚΑ, ώστε να αντιστοιχεί στον υποψήφιο.

  • Διαγραφές Φοιτητών

Σχετικά με τις αιτήσεις διαγραφών το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει στις γραμματείες των Σχολών ότι υπάρχει και η περίπτωση που κάποιοι από τους αιτούντες, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020, μετέβηκαν στα προηγούμενα Τμήματα/Σχολές φοίτησης τους και ζήτησαν χειρόγραφα τη διαγραφή τους από αυτά, οπότε έχουν ήδη διαγραφεί και διαθέτουν τη βεβαίωση διαγραφής. Στις περιπτώσεις αυτές παρά τη σχετική οδηγία να συμπληρώσουν το προηγούμενο Τμήμα/Σχολή φοίτησης, ακόμα και αν έχουν ήδη διαγραφεί από αυτό, πολλοί δεν την ακολούθησαν, με πιθανό αποτέλεσμα, ενώ στην αίτηση δήλωσης ηλεκτρονικής εγγραφής δεν αναφέρεται προηγούμενο Τμήμα/Σχολή φοίτησης, να παρουσιάσουν στις  Γραμματείες βεβαίωση διαγραφής.

Για τις περιπτώσεις αυτές προτείνεται από το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωση του ηλεκτρονικού αρχείου εγγεγραμμένων στις αντίστοιχες στήλες με τα στοιχεία από την σχετική βεβαίωση και συμπλήρωση της στήλης «ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΜΗΜΑ» με την ένδειξη «ΝΑΙ».

  • Δήλωσαν εκ παραδρομής ότι είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε Τμήματα της Τριτοβάθμιας από παλαιότερη επιτυχία

Ακόμη, το Υπουργείο Παιδείας προσθέτει πως παρατηρήθηκε ένας αριθμός υποψηφίων, που προφανώς εκ παραδρομής, έχουν δηλώσει ότι είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε Τμήματα της Τριτοβάθμιας από παλαιότερη επιτυχία, ενώ αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού επιβεβαιωθεί ότι η συγκεκριμένη δηλωθείσα πληροφορία δεν ισχύει, παρακαλούμε, να μη ληφθεί υπόψη η πληροφορία και οι Γραμματείες των προς εγγραφή Τμημάτων να μην αναμένουν βεβαιώσεις διαγραφής από τα «προηγούμενα Τμήματα».

Είναι αυτονόητο ότι τα δηλωθέντα ως προηγούμενα Τμήματα, που θα λάβουν στα ηλεκτρονικά αρχεία τις αιτήσεις διαγραφών των συγκεκριμένων αιτούντων, θα αγνοήσουν τις αιτήσεις διαγραφής τους, αφού επιβεβαιώσουν ότι οι συγκεκριμένοι δεν συμπεριλαμβάνονταν στους καταλόγους φοιτητών τους. 

Συντονιστείτε στο Newsroom του «Φοιτητικά Νέα» πατώντας εδώ για τη ροή ειδήσεων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr